Nyári szabadság - nyaralás, élmény, feltöltődés

Nyári szabadság - nyaralás, élmény, feltöltődés
Nyári szabadság - nyaralás, élmény, feltöltődés

 

A nyár nagyon sokunk kedvenc évszaka. Ilyenkor vesszük ki a jól megérdemelt hosszabb szabadságunkat és utazunk el akár közelebbi, akár távolabbi helyszínekre, hogy családunkkal, szeretteinkkel vagy barátainkkal töltsünk egy kellemes, emlékezetes pihenést.

Jellemzően hosszabbak lesznek a nappalok, melegebbek az esték, nem kell több réteg ruhát felvennünk, könnyed viseletben élvezhetjük a nap sugarait és az esti lágy szellőket: a csizmát szandálra, a kabátot fürdőruhára cseréljük. Azonban a megfelelő bőrápolásról nem szabad elfeledkeznünk. Fényvédő krémek, naptejek használata elengedhetetlen, nemcsak azért, mert a leégés kellemetlen és fájdalmas napokat hozhat, hanem azért is, hogy életünk végéig egészséges és ragyogó maradjon bőrünk. Mindenki imádja a bronz barnaságot, de törekedjünk arra, hogy az áhított színt csak fokozatosan és megfelelő védelemmel érjük el. Szemünk egészségére is ügyeljünk, válasszunk magas UV számú szűrővel ellátott napszemüveget.

A szükségesnél ilyenkor sokkal jobban kell figyelnünk hidratáltságunkra, fogyasszunk naponta 2-3 liter vizet, cukrozatlan teát, folyadékot, esténként pedig, hűtsük le magunkat akár kedvenc italainkkal, koktéljainkkal.

Nincs is annál jobb, mint amikor egy jó társaság összeül a tűz körül és órákig tartó hosszas beszélgetésbe kezd, vagy nagyokat kacagnak az élet tréfás pillanatain a naplemente kíséretében.

Bulisabbra vennénk a figurát? Hát igen, a fesztiváloknak van egy utánozhatatlan világa. A szabadtéri partyk széles kínálata vár ránk ebben az évszakban. Bármilyen stílust is szeretünk az élmény garantált, főleg ha a több napos eseményre megfelelő felszereléssel készülünk, legyen szó akár sátorról, akár tisztálkodó szerekről, akár az eső elleni védelemről.

A nyár a gasztronómiai kalandozások, ízlelgetések időszaka. Ezek a hónapok bővelkednek szezonális gyümölcsökben, zöldségekben. Töltsük fel vitaminraktárainkat, fogyasszunk minél több színes ételt. Akár grillezve, akár nyersen, akár a bográcsból kerülnek asztalunkra egy biztos: egészségünknek és ízlelőbimbóinknak csak jót teszünk.

És az elmaradhatatlan örök sláger…Nem tudunk olyan emberről, aki ezt ne szeresse! Hogy miről is van szó? Hát persze, hogy a fagyiról! Legyen szó akár nagyon csokisról, akár gyümölcsösről, akár házikészítésüről mindenki garantáltan élvezi a hűsítő, krémes, lágy gombócok adta élményeket.

A pihentető, feltöltő percek, élmények bármely formáját is választjuk egyet biztosan tegyünk meg: hagyjuk magunk mögött a feszültséget, problémákat és adjuk át magunkat az önfeledt „nyárérzésnek”. Kedvenc évszakunkban joggal érezzük úgy, hogy minden sokkal jobb, könnyebb, szabadabb, ízletesebb…hát nem?!


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!