Okosórát, de milyet?

Okosórát, de milyet?
Okosórát, de milyet?

Mire is jó, ha lesz még egy okos kütyünk? Az okosóra trendi dolog. Viselik gyermekek és fittness iránt rajongó felnőttek. Így ajándékozhatjuk akár gereknapra is, akár kisfiúnak, akár kislánynak. Egyes készülékek szinte mindent tudnak, míg mások igen egyszerűek.
Az alábbiakban összegyűjtjük azokat a fontosabb szempontokat, amelyek segítenek a választásban.

Kinek jó az okosóra?

Gyermekeknek


A gyermekek számára készült okosórák igen fontosak a gyermek biztonsága, elérhetősége szempontjából. Ezért erről a témáról külön írunk itt.

Okosóra magunknak, vagy más felnőttnek ajándékba

 

 

A Felnőtt felhasználók zsebében természetesen ott van az okostelefon. Így választhatunk olyan okosórát, amely maga is SIM kártyával működik, és olyat is, amely nem. Ezek az okosórák általában Blue Tooth kapcsolaton keresztül kapcsolhatóak össze a telefonnal, vagy más okos eszközzel.
Nézd meg a Safako okosóra kiegészítőiket itt!
Egyes órákat kifejezetten készítenek. Sokszor nem is óra, hanem inkább sport karkötő kialakítással. Másokat elegáns kivitelben készítenek, hogy általános funkcióit minden helyzetben kihasználhassuk.


A és fittness célú termékeknél a lépésszámláló és az aktivitásmérő alapfelszereltség. De ezek mérhetnek vérnyomást és pulzust is. Az aktivitásunkat érthető okból a karunk mozgásából számolják ki, így beállítható, hogy éppen milyen tevékenységet végzünk, legyen az futás, kerékpározás, labdajáték, vagy éppen úszás. Ezek a készülékek számon tartják, hogy mennyi kalóriát égettünk, és javaslatokat tesznek az étrendünktől az edzés intenzitásáig mindarra, ami az egészségünk és kondíciónk szempontjából fontos. Relaxációs programjuk is van, ami nem csak sportolás után, de feszült helyzetben is segít ellazulni.


Természetesen, ezek az eszközök az okostelefon minden funkcióját nyújtják. Kezelik a közösségi oldalakon érkező üzeneteket, az Email-t, és elérhető rajtuk keresztül az Internet. Általában kifejezetten jó zenelejátszó funkciót alakítanak ki, hogy a sportolás még élvezetesebb legyen.
Ezek a készülékek a telefonálást is lehetővé teszik. Indíthatunk és fogadhatunk velük hívásokat. Ilyenkor úgy működnek, mint egy kihangosított telefon. Autózás, vagy közben így kihangosító nélkül is telefonálhatunk, vagy a hadset segítségével.


Természetesen, a navigáció is fontos szolgáltatás, főleg azoknak, akik időnként ismeretlen útvonalakon kénytelenek közlekedni.
Az ilyen okosórák kivitele nem csak a sportoláshoz alkalmazkodhat.

Számos olyan eszköz kapható, amely decens, elegáns, és a márkás órák stílusát idézi. és , valamint unisex változatban is kapható ilyen. Így , vagy akár színházba is felvehetjük az okosórát.

Okosóra időseknek

Léteznek olyan segélyhívó szolgálatok, amelyek kifejezetten az egyedül élő Öregek problémáira szakosodtak. Itt regisztrálják az „előfizető” egészségügyi adatait, és az ígéretek szerint mentőápolók és gyakorlott ápolónők fogadják a hívásokat. Néhány funkció kifejezetten hasznos lehet. Így biztonságban tudhatjuk a Nagypapat, vagy adhatjuk a Nagymamának.
Ilyenek a következők:
Az S.O.S. hívás. Ha idős hozzátartozónk megnyomja ezt a gombot, a készülék azonnal hív minket. Ha elérhetetlenek vagyunk, akkor a 112-es segélyhívót kapcsolja.
Szerencsés, ha a készülék mér vérnyomást és pulzust, főleg, ha ezeket távolról mi is láthatjuk. Itt is fontos lehet, hogy lássuk, hol van, illetve hol járt az óra viselője.
A hívást kihangosítja. A hívott félnek megküldi az óra, azaz a hozzátartozónk GPS szerinti helyét, így akár oda is tudunk navigálni.
Ezek a készülékek gyors és könnyű telefonhívást tesznek lehetővé, ami kifejezetten nagy segítség, ha az óra viselője rosszul lát, vagy a keze már ügyetlenebb. Ráadásul az óra mindig a karján lehet, mindig kéznél van. A vízálló készüléket fürdés közben sem kell levennie. Így tehát ez az eszköz arra is jó, hogy idős szeretteink biztonságát fokozzuk.

Mire figyeljünk az okosóra vásárlásakor?

 

Fontos szempont, hogy ki fogja használni, és hogy a használónak milyen életszerű igényei lehetnek a készülékkel szemben. Ez dönti el egyrészt azt, hogy milyen design jöhet szóba, és azt is, hogy mely tulajdonságok és funkciók lényegesek.
Sportoláshoz olyan okosórát, vagy sport karkötőt válasszunk, amely a fittness funkciókat széles körben szolgáltatja, és sportolás közben is jól funkcionál zenelejátszóként.
Az üzletiesebb, vagy hagyományos stílust kedvelőknek választhatunk kifejezetten elegáns okosórát, amely helyettesíti a telefont és a navigációt, így könnyen és gyorsan hozzáférhetővé teszi a használójának a legtöbb olyan szolgáltatást, amelyeket a kütyüktől várunk.
Idősek számára olyan okosóra a legjobb, amivel ők is könnyedén tudnak telefonálni, és amely GPS adatok továbbítása mellett nyújt jó segélyhívó szolgáltatást.

 

 

Fontos, hogy nem feltétlenül a legdrágább a legjobb!
Érdemes úgy választani, hogy megfelelő garancia, és magyar nyelvű használati utasítás álljon rendelkezésre. Az ismert márkák jelentenek némi garanciát úgy a szerviz háttérre, mint a magyar nyelvű applikációk elérhetőségére nézve. De a legfontosabb, hogy azokat a funkciókat nyújtsa, amelyekre a felhasználónak ténylegesen szüksége lehet.


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!