Mit vegyek a nagyszülőknek karácsonyra?

Mit vegyek a nagyszülőknek karácsonyra?
Mit vegyek a nagyszülőknek karácsonyra?

 

„A nagyszülők mindig nagyon jók az ajándékozásban. Vagy minden évben pulcsit-sálat kapunk tőlük, vagy addig puhatolóznak, míg ki nem derítik, mire vágyunk. Bezzeg nekik ajándékot venni nem ilyen egyszerű! Én azért megpróbáltam…” – olvasd el Éva történetét!


A nagyszüleimmel nehéz, ha az ajándékokról van szó. Egyrészt, mert mire észrevesszük, mennyire rajonganak egy új, professzionális matrac vagy speciális lábbeli iránt, már megvették maguknak. Másrészt pedig, ha elkezdünk puhatolózni, azonnal tudják, mire megy ki a játék, akármilyen cselhez folyamodunk. Ez van, bölcsebbek, tapasztaltabbak, és vág az eszük. Így tehát teljesen magamra voltam utalva, ami a karácsonyi ajándékválasztást illeti.

KERESGÉLÉS AZ INTERNET BUGYRAIBAN


Rávettem magam, hogy két órán át nézzem a tévében reklámozott spéci orvosi matracokat, cipőket, profi séfek késeit és edényeit, míg betelt a pohár. Azt gondolom, hogy a hasznos ajándék nem mindig jó. Miért ne okozhatnánk valódi örömet? 
„Tavaly hasznos dolgot kapott, Karácsonyra és a Születésnapjára is, itt az ideje egy személyesebb ajándéknak” – gondoltam, s beírtam a böngészőbe néhány keresőszót, hogy legyen miből ötletet merítenem. Sok-sok oldalon és reklámon rágtam át magam, de egyik sem volt az igazi. Már épp feladtam volna aznapra, mikor rátaláltam az ajándékvarázslóra – és sokkal könnyebb lett a dolgom! Beállíthattam, hogy a kinek keresek ajándékot, az alkalmat, az érdeklődési köreiket, és még az általam szabott értékhatárt is, így gyakorlatilag a munka nagy részét levette a vállamról. Nekem már csak a konkrét ajándék kiválasztása maradt.

AJÁNDÉKVÁLASZTÁS – CSAK ÁTGONDOLTAN

 

Elgondolkodtam, miket is szeretnek igazán Nyugdíjas korú nagyszüleim. Mama persze, sütni és a Kertészkedést is szereti. Papa igazi ezermester, szeret barkácsolni, de főz és Horgászatért is oda van. 
Mire ez végigfutott a fejemen, szembe jött velem egy aranyos sütőforma-készlet, amit elmentettem kedvencnek, lehetséges opciónak. 
A sok holmi közt egyszer csak felbukkant egy lehetőség a Nagypapa számára: egy alkalomra szóló jegy a krosszpályára, ahol homokfutót vezethet. Ez az! – gondoltam – Megvan a Papa ajándéka!

Már csak a Mama van. Több opciót is végigpörgettem, szakácskönyvektől az emlékérméken át a háztartási eszközökig, de sehol nem tudtam megállapodni. 
Egészen addig, míg az egyik gyerkőcöm fel nem vetette: miért nem adunk a mamának emlékeket?


Emlékeztem egy fotókönyv-készítő ajánlatra, gyorsan visszakerestem hát az előzményeket. Mama szereti a könyveket, ráadásul ez egy emlékekkel teli könyv, hiszen a lapjait a számára kedves eseményekről és emberekről készült képek töltik ki. Ez biztosan elérzékenyíti majd! De azért kellene mellé még valami, hiszen Papa ajándéka jóval drágább volt, ne érezze a Mama, hogy különbséget teszünk. Kerestem hát tovább. Mintha valami sugallat volna, harmadszor is elém került a kis színezüstbe foglalt festmény. Gyönyörű volt, és minél tovább néztem, annál több részletet vettem ki a képből – mintha a valódi festményt néztem volna.

Így lett hát hamar teljes a karácsonyi listánk!

Papa oda meg vissza lesz az örömtől, el sem hiszi majd, hogy ismét „száguldozhat” 
Mama pedig fátyolos szemmel ölelget majd minket felváltva.

Így lesz igazán boldog a Karácsony!

 


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!