Kedvenceink nyári védelme

Kedvenceink nyári védelme
Kedvenceink nyári védelme

(Kis)Kedvenceink védelme nyáron

A nyári hőség háziállatainkat is megviseli. Kiemelten fontos, hogy a meleg napokon is megfelelő körültekintéssel gondoskodjunk róluk.

A forró napokat mi is nehezen viseljük el, főleg, ha nem épp szabadságunkat töltjük, hát még állataink, akik nem tudják levetkőzni bundájukat, tollazatukat, stb. Figyeljünk arra, hogy minél kevésbé legyenek kitéve a nagy melegnek.

Összegyűjtöttünk pár tippet, amivel biztosan segíthetsz kedvencednek, hogy elviselhetőbbé tedd a forróságot.

Leparkolt autóban NE hagyjunk állatot, sem járó motorral és bekapcsolt klímával, vagy akár lehúzott ablakkal, ugyanis a hőmérséklet zárt térben akár hirtelen is megemelkedhet. Ha olyan helyre utazunk, ahova nem vihetjük be magunkkal házikedvencünket, akkor inkább hagyjuk otthon biztosítva neki vizet és lehetőség szerint szabad levegőt. A redőnyöket eresszük le, a függönyöket húzzuk be, biztosítsunk hűvösebb hőmérsékletet.

Ne ijedjünk meg, ha kedvenceink kicsit több időt töltenek szunyókálással – az állattartók is jobban elfáradnak egy forró nyári napon.

Keressünk kutya – és állatbarát strandokat, had pancsolhassanak ők is szabadon. Ha tudjuk, szervezzük úgy pihenésünket, nyaralásunkat, hogy állataink is velünk tarthassanak. Gyermekeinknek ilyenkor több ideje van velük játszani, így a pozitív élettani hatásai az állattartásnak még inkább erősödik bennük. Ha kirándulni, sétálni mennénk, legyen nálunk mindig itató, keressünk árnyékos helyet, spricceljük le őket, vízpermetező spray-el, hogy fel tudjanak frissülni vagy akár egy kisebb méretű medencét is felállíthatunk nekik kertünkben.

 A kutyasétáltatás minél koraibb reggelen és későbbi estén valósuljon meg, a beton napközben ontja magából a forróságot.

Összejövetelek, sütögetések alkalmával kérjük meg barátainkat, rokonainkat, hogy ha kedvencünk bármennyire is szépen néz rájuk, ne adjanak neki az ételekből. A melegben pocakjuk még inkább érzékeny lehet az egyes „jutalom” falatokra. Törekedjünk arra, hogy száraz táppal etessük őket, hiszen kevésbé romlandó és viszonylag tisztán etethetjük meg őket.

Vigyázzunk a rovarokkal is. Bogarak, legyek, kullancsok, bolhák, repülő „szörnyetegek” szívesen tartózkodnak állataink közelében. Rendszeresen nézzük át testüket, nem csípték e meg, nincs e bőrükön elváltozás. Ha úgy ítéljük meg, fürdessük őket gyakrabban és prevenció jelleggel használjunk különböző kenőcsöket, speciális nyakörveket, egyéb termékeket. Vigyázzunk gyermekeink és saját egészségünkre is egyaránt, nehogy az élősködök, rovarok által terjesztett betegségeket elkapjuk.

Mi gazdik is a lengébb, könnyebb nyári darabokat részesítjük előnyben, hát kedvencünk rövidebb bundájáról is gondoskodhatunk. Nyírassuk meg őket, váltsanak kedvenceink is „summer style”-ra.

Folyamatosan ellenőrizzük és figyeljük állatainkat, ha bármilyen túlhevülésre utaló tünetet érzékelünk, forduljunk állatorvosunkhoz.


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!