Bőr pénztárca ajándékba

Bőr pénztárca ajándékba
Bőr pénztárca ajándékba

Bőr pénztárca ajándékba

Pénztárca és stílus

Egy igazi bőr pénztárcának tekintélye van. Amikor először kézbe vesszük, és érezzük a finoman cserzett bőr jellegzetes illatát, ahogy érezzük a pénztárca súlyát, megtapintjuk az időtálló bőrt kívül és belül, mindjárt nyilvánvalóvá vélik, hogy ez a tárgy tekintélyt ad tulajdonosának.

A pénztárca történetét nehéz pontosan rekonstruálni. Az biztos, hogy amióta pénz van, azóta a pénzt valamiben tartani is kellett. Addig, amíg csak súlyos és méretes fémpénz volt forgalomban, a mindennapos használatra való pénzt szövet, vagy bőr zacskóban rejtették a ruha alá. A nagyobb összegeket pedig jól őrzött helyen tartották zárható fa, vagy fém ládákban.

A mai értelemben ismert mindennapos pénzhasználat elterjedésére az ipari forradalomig várni kellett. Amikor a jobbágyság röghöz kötöttsége megszűnt, és az iparosodás biztosított munkát a számukra, a kereskedelem és a szolgáltatások is robbanásszerűen növekvő igényekkel találták szembe magukat. Az aranyfedezetre épülő monetáris rendszer helyét átvette az árufedezetre épülő rendszer. Ez nagy előrelépés volt, habár ma már ez is a múlt része.

Ez a korszak hozta magával azt, hogy általában mindenkinek volt valamennyi pénze, hiszen a munkások pénzben kapták meg a bérüket, és mindent, de tényleg mindent pénzért lehetett megkapni.

Ezért tehát szükségessé vált egy olyan elegáns és praktikus tárca, amiben akár csekély, akár jelentős összeget kényelmesen és biztonságosan a zsebében hordhat a tulajdonosa.

Természetesen másfajta tárcát használt a gyár munkása és a tulajdonosa. De elég hamar kialakult az a zsebre tehető, könnyen zárható, rekeszekre osztott kis tárca, amiben a készpénzt, és esetleg iratokat tarthatunk. Manapság természetesen a bankkártyák is a pénztárcában tarthatók.

Pénztárcát gyártanak szövetekből, műanyagokból, és természetesen bőrből. A legtartósabb és legelegánsabb darabok bőrből készülnek kezdettől fogva, s ez bizonyára a jövőben is így lesz.

Senkit sem bíztatnánk arra, hogy ocelotbundában járjon. De, amikor a marha húsa a tányérunkra kerül, nincs kivetnivaló abban, ha a bőréből kiváló használati tárgyak készüljenek, amelyek hosszú éveken át részesei lesznek életünknek.

 

Kinek ajándékozhatunk pénztárcát?

Praktikus pénztárca

Pénztárcát legtöbbször Ismerős, közeli rokonnak ajándékozhatok, hiszen az anyagi helyzet érzékeny téma. Abba csak azokat avatjuk be szívesen, akikkel egyébként is bizalmas a viszonyunk.

 

Pénztárca Gyereknek

A pénztárca előtt

A gyerekek nevelésének eljön az a pontja, amikor elkezdjük őket megtanítani arra, hogy hogyan bánjanak a pénzzel. Először talán egy malacpersely kerül a polcra. De később már rendszeresen zsebpénzt kapnak. Elengedjük őket egyedül, a barátaikkal fagyizni. Adunk pénzt, hogy az iskolai büfében vehessen magának valamit. Leküldjük a boltba. Aztán a gyerek osztálykirándulásra megy, intézi a menza befizetést. A zsebpénzén túl is kap pénzt a nagyszülőktől. Egyszer csak a kis embernek pénze lesz. Azt viszont már tartani kell valahol.

Általában 9-10 évesek a gyerekek, amikor a szülők elkezdik a pénzzel kapcsolatos dolgokba beavatni őket. Ez ént változó lehet. Sokszor a szülő veszi a gyerek első pénztárcáját , , , , vagy . Ilyenkor szokás a pénztárcába egy kevés pénzt is tenni, akár csak aprópénzt, mert a szokás úgy tartja, hogy akkor lesz mindig tele, ha nem üresen adjuk át.

Nagyszülőként, keresztszülőként is ajándékozhatunk pénztárcát, de beszéljük meg a szülőkkel, mert egyszerre egy pénztárca éppen elég.

Természetesen, vannak fiús és lányos pénztárcák. Első alkalommal ajándékozhatunk egyszerűbb, olcsóbb kivitelűt is. De, ha komoly ajándékot akarunk adni, akkor a gyerekeknek is választhatunk valódi bőrből.

Akár , akár keresel pénztárcát, nálunk találsz megfelelőt!

 

Pénztárca felnőtteknek

Női pénztárca

A Felnőttek a pénztárcát ruházati kiegészítőként kezelik. Sokszor használják, ezért praktikusnak és strapabírónak kell lennie. Azonban nagyon fontos, hogy tükrözze a tulajdonos személyiségét, és hogy tekintélyt adjon neki. Igen gyakori, hogy a házastársak egymást ajándékozzák meg, vagy a szülők ajándékoznak pénztárcát felnőtt gyermeküknek , vagy az első munkahely kapcsán.

A pénztárca, mint egy kis ékszer lehet férfias és nőies. Színben, méretben és formában változatos a kínálat. A jó pénztárca belül nagy, kívül kicsi, hogy benne minden elférjen, de maga is jól elférjen a zsebben.

Sok pénztárcákban bőséges hely van a fémpénznek, míg egyesekben csak papírpénzt, bankkártyákat és iratokat helyezhetünk el. Ezért is fontos, hogy ki és hogyan használja majd! Egy háziasszony pénztárcájába az aprópénztől a gyerekek irataiig mindennek el kell férnie. Egy cégvezető aligha tart majd magánál aprópénzt. Legyen bár a megajándékozandó , vagy , érdemes az Ajándékvarázslón körülnézned!

 

Pénztárca időseknek

Időtlen pénztárca

Az Öregekre is érdemes gondolnunk. Minél idősebb az ember, annál inkább ragaszkodik megszokott tárgyaihoz. A pénztárcát sokan évtizedeken át használnak. Vigyáznak rá. Ám egyszer minden elhasználódik. Ha időseknek veszünk ajándékba pénztárcát, legyenek bár korosodó szüleink, nagyszüleink, vagy valaki más, gondoljunk arra, hogy stílusban, formában szeretik a megszokottat. Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy idősebb korban gyengül a látás, és ügyetlenebb a kéz. Gondoljunk arra, hogy a kényelem az esetükben nem csupán kellemes, de szükséges szempont.

Nézz körül az Ajándékvarázsló kínálatában! Bárkinek is keresel ajándékot, itt megtalálod a hozzá illőt!


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!