Legjobb ajándékötletek: Bluetooth-os okos eszközök mindenkinek

Legjobb ajándékötletek: Bluetooth-os okos eszközök mindenkinek
Legjobb ajándékötletek: Bluetooth-os okos eszközök mindenkinek

Legjobb ajándékötletek: Bluetooth-os okos eszközök mindenkinek

Egyre elterjedtebb már itthon is az okos eszközök használata szinte minden korosztálynál.
A technológia folyamatosan fejlődik és ezáltal egyre több olyan eszköz jelenik meg a piacon, amit az emberek a hétköznapokban is szívesen használnak.
Tökéletes ajándék egy ilyen kütyü akár , , de még , vagy évfordulóra is sokan választják ezt.
Ilyen eszköznek számítanak például a Bluetooth-os hangszóró, fülhallgató, egér, billentyűzet, és még sorolhatnám.
Sokan már hetekkel az ünnepek előtt aggódnak és rágják a körmüket, hogy mit vegyenek a Családtagomnak, Barátnak.
Az interneten rengeteg tippet lehet találni ezzel kapcsolatban, na, de mi van akkor, ha azt se tudod, hogy ezek mire valók és, hogy a másik örülne-e egyáltalán egy ilyen okos eszköznek?
Mielőtt belemennénk jobban az eszközök felsorolásába és, hogy melyiket hogyan és mire érdemes használni, tisztázzuk, hogy pontosan mit is jelent a Bluetooth.

Mi az a Bluetooth és mire jó?

Bluetooth okostelefonon

Tulajdonképpen a Bluetooth egy rövid hatótávolságú, vezeték nélküli technológia, amivel már egyre több okos eszközt használni lehet.
Ezzel lehet az eszközök között kapcsolatot létesíteni, igaz, ez csak kis hatótávolságban működik.
Mivel nagyon alacsony az energiafogyasztása, a hordozható eszközöknél nagyon jó szolgálatot tesz.


Érdekesség: amit kevesen tudnak a Bluetooth-ról


Most, hogy tudod, mit is tud ez a technológia pontosan, elmondok neked egy érdekes információt ezzel kapcsolatban, tökéletes felvezetés lehet ez az ajándék átadásánál, legalább így mások is okosodhatnak egy kicsit.
Sokan használják, ám mégsem tudják, hogy ez a technológia miről vagy kiről is kapta a nevét.
Nevét I. Harald, dán királyról kapta, aki arról volt híres, hogy egyesíteni akarta a dán, norvég és svéd törzseket.
A Bluetooth is pontosan arról szól, hogy különböző eszközöket összekössön, mint például egy mobiltelefont egy hangszóróval.
A logójában megtalálható a H és a B betű, amik a skandináv rúnáknak felel meg, név szerint a Haglazt és a Berkanant idézi.


Az egyik leggyakrabban használt Bluetooth-os eszköz

Az egyik leggyakoribb bluetooth-os eszköz

Az egyik legelterjedtebb eszköz, aminél vezeték nélküli hálózatot, vagyis Bluetooth-t használunk, az az asztali vagy hordozható számítógép.
Ezt szinte mindennel össze tudjuk kapcsolni, amivel csak akarjuk, ilyen például a nyomtató, egér, billentyűzet, hangszóró, de akár más laptopjával vagy asztali gépével is össze tudjuk kötni a sajátunkat.
Van, aki a mobiltelefonját is így köti össze a számítógépével (vagy a saját mobilját köti össze más mobiljával).
Ha pedig már a mobiloknál tartunk, akkor ne hagyjuk ki azt az opciót sem, amikor az autóskészleteket és a fülhallgatókat csatlakoztatjuk a mobilhoz, hiszen már ilyet is tudunk csinálni!

És ez még semmi! Mutatom a többit!

És ez még semmi

Pár évvel ezelőtt újabb kütyük kerültek a piacra, amit ma már egyre több embernél láthatunk.
A lehetőségek tárháza szinte végtelen!
Pár évvel ezelőtt a gyártók rájöttek, hogy csak kellene már kezdeni valamit azzal a ténnyel, hogy az okos telefonok ennyire kezdik meghódítani a világot.
Igyekeztek olyasvalamit kitalálni, amire talán sokan akkor még nem gondoltak, viszont tudták, hogy amint piacra dobják, kapkodni fogják az emberek.
A hétköznapi életünk részévé váltak már ezek az okos készülékek, legyen szó akár ól, munkáról, ól vagy akár szabadidőről.
Sokan azt mondják, hogy a Fiatalok már képtelenek meglenni ezek nélkül, azonban ne felejtsük el, hogy az idősebb korosztályban lévők is igencsak hamar elkezdtek csatlakozni hozzájuk, és ma már bárhova nézel, még az idősebb hölgyek és urak kezében is látod az okostelefonokat.


Hidegben is kényelmesen telefonozhatsz!


Hidegben is kényelmesen telefonálhatsz
Ilyen például az okos Bluetooth kesztyű is, amivel kényelmesen lehet a hidegben is használni a telefont.
Elő sem kell venni a mobilodat a zsebedből, ha ilyen kesztyűt használsz, ugyanis beépített Bluetooth van benne, aminek a segítségével a hangerőt is állítani tudod, tehát tudsz zenét hallgatni.
De van benne mikrofon is, így telefonálni is tudsz a kesztyűvel a kezeden.
Egy ilyen kesztyűvel átlagosan maximum 6 órán keresztül tudsz telefonálni, és a készenléti ideje átlagosan 7 nap.

Okos óra headsettel – praktikus eszköz a mindennapokra

Okosóra headsett-el

És, ha ez még nem lenne elég, akkor bemutatnék neked még egy olyan eszközt, ami nélkül sokan már nem is tudnának élni.
Ez pedig nem más, mint az okos óra, ami headsettel együtt kapható és minden eddiginél könnyebbé teszi azok életét, akik napi szinten használják ezt.
Hogy mégis mire jó?
Hívásokat lehet vele lebonyolítani akár vezetés közben is, még pedig úgy, hogy a vezeték nélküli fülhallgató folyamatosan kapcsolatban áll az órával és a telefonnal.
Ha esetleg hosszú útra kell menni és nincs idő útközben feltölteni a fülhallgatót, akkor sem kell kétségbe esni, ugyanis a headsetet az órába helyezve is fel lehet tölteni.
Ha pedig bejövő hívás van, rezgéssel figyelmeztet az óra, így egy hívásról sem marad le a tulajdonosa.
Körülbelül 2 óra alatt fel lehet tölteni és a készenléti ideje nagyjából 200 óra.


Mi lenne velünk, ha nem lenne Bluetooth-os hangszóró a világon?

Bluetooth hangszóró

Nem hallgathatnánk kedvenc zenéinket a telefonunkról, zenelejátszónkról vagy a számítógépünkről a barátainkkal közösen.
Ezáltal a jó közös bulizásokról, otthoni zene hallgatásokról is lemaradnánk, sőt, hordozni se tudnánk magunkkal, vagyis telefonról kellene hallgatni mindent, de úgy meg élvezhetetlen.
Még jó, hogy ez a probléma nem veszélyeztet minket, és mindenki bármikor beszerezhet magának egy ilyen menő Bluetooth-os hangszórót.
És nem csak zenehallgatásra tudod használni, a kocsiban még a hívásaidat is ki tudod rajta hangosítani, így biztonságosan tudsz egyszerre vezetni és telefonálni is.
Ezekben általában van egy USB csatlakozó is, amin keresztül tölteni lehet.


Az aktivitásmérő óra mindent tud rólad


Egyre nagyobb figyelmet kapnak a pulzusmérők és aktivitásmérő órák és okos fitnesz övek.
Ezek az eszközök nagyon stílusosak, mérik a pulzust, a lépésszámot, de még a megtett távolságot és az elégetett kalóriákat is mutatja.
Aki rendszeresen sportol, annak nagyon jó mérőeszköz lehet egy ilyen, aki viszont még csak a gondolatával barátkozik, annak pedig remek visszajelzés lehet a sok-sok szám, amiket ezek az okos karkötők mutatnak.

Okos órával nem lőhetsz mellé!

Okosórával nem lőhetsz mellé

Nem utolsó sorban még egy pár szót szólnék az okos órákról, amik szintén bluethooth-szal kapcsolódnak a telefonhoz, ezáltal a telefon kezelését sokkal egyszerűbbé téve.
Ebben is van beépített mikrofon, hangszóró, hang-, kézmozdulat-, és érintőképernyős vezérlés, és méri a pulzust, számolja a megtett lépéseket, illetve használható rajta a GPS is.
Praktikus megoldás mindenki számára, rengetegen használják és szeretik, mert így anélkül tudod megnézni az üzeneteid, fogadni egy hívást, vagy váltogatni a zeneszámokat, hogy elő kéne venned a telefonodat.
Sőt, azok számára, akik nehezen kelnek fel reggelente az ébresztőórájukra, azoknak igazi kincset jelenthet, ugyanis, ha magukon hagyják, akkor apró rezgésekkel jelez, hogy ideje felkelni.

Ajándékok mindenki számára


Ajándékok mindenki számára
Láthatod a felsorolásból, hogy egyre több olyan okos eszköz van a piacon, ami sokak számára még a hétköznapi életet is nagyban megkönnyítik.
Hasznosak és praktikusak ezek az eszközök, a bluetooth használata ennél egyszerűbb már nem lehet, így aztán ezeket nem csak fiataloknak, de a kicsit idősebb korosztálynak is bátran ajánljuk.
Ezek az eszközök ajándék szempontjából bárkinek jók lehetnek, akik kicsit is érdeklődnek a technológia iránt és nap, mint nap használnak okos eszközöket.
Mindegyiknek a használata nagyon egyszerű, mindenki könnyen meg tudja tanulni kezelni őket, ezért nem kell attól tartanod, hogy mellélőttél ezekkel az ajándékokkal.
Épp ellenkezőleg!
Ha hasznos dolgot szeretnél a , vagy egy Barátnak adni bármilyen alkalomra, akkor bátran ajánljuk neked ezeket a lehetőségeket.
Ezeknek számos változatát megtalálod a oldalunkon, a hatalmas kínálatban, amiben egyébként még sok minden mást is megtalálsz, minden ott van, amire neked, vagy bárkinek, akinek ajándékba adnád, szüksége lehet.

 


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!