Bébitaxi olcsón és okosan.

Bébitaxi olcsón és okosan
Bébitaxi olcsón és okosan.

Minden baba életében eljön az az idő, amikor felfedezi a mozgás örömét. Az ülni, állni és járni tanuló Babának nagy segítség, ha megfelelő segédeszközt kap azokhoz a mozdulatokhoz, amelyekhez még erősödnie és ügyesednie kell. A bébitaxi sokféle módon segíti a babát és a szülőt abban, hogy az az izgalmas korszak örömteli legyen.

Bébitaxi olcsón és okosan

 

Ajándék ötletek 1 éves gyereknek: Bébitaxik, járássegítők

Ajándék ötletek: fiú baba érkezése

Ajándék ötletek: játékok 0-3 éves gyereknek

Ajándék ötletek: lány baba érkezése

 

A bébitaxik egy része alkalmas arra, hogy a baba benne üljön, és úgy utazzon, akár a babakocsiban. A baba növekedésével együtt válik egyre fontosabbá az állást segítő és a járást segítő funkciója. Az okosan kialakított bébitaxi olyan tolókarral van felszerelve, amely segítségével a szülő is kényelmesen tolhatja, kormányozhatja. Így nem csak a lakásban, de a szabadban, akár a játszótéren is használhatja a gyermek.
Arról megoszlanak a vélemények, hogy mikortól használható a bébitaxi. Vannak, akik már a 6-8 hónapos gyermeket beleültetik. Ehhez olyan bébitaxi kell, amely megtámasztja a hátat. A járással próbálkozó gyermek rátámaszkodhat, tolhatja maga előtt. Több szülő arról számol be, hogy 12-14 hónapos gyermekük már önállóan kormányozza, és még a küszöbök sem jelentenek akadályt a számukra. Ebben a korban már nagy biztonsággal hajtják lábbal önállóan, és remekül szórakoznak játék közben. A kisebbek védelmére természetesen oldal támasztókat, borulás gátlókat alkalmaznak a jobb gyártók.
A bébitaxi tehát jó ajándék. Valamikor a baba féléves és egyéves kora között érdemes vele megismertetni a kicsit. Ez múlhat a gyermek habitusán, és a szülő agilitásán is. És, ha netán egy picit korán érkezik ez a nagyszerű segédeszköz, rövidesen úgyis az egyik kedvenc játékká válik majd.

A különféle bébitaxik, bébikompok, járássegítők remek ajándék lehet az első , , , alkalmából, vagy , a kültéri változat pedig akár .

Milyen legyen a bébitaxi?

 Fillikid bébikomp   Big Bobby gyerek bőrönd és bébitaxi  Chipolino járássegítő zebra 

A hirdetéseket olvasva kapkodhatjuk a fejünket, hogy milyen is legyen a bébitaxi. Fontos leszögeznünk, hogy ezt a játékot a gyerekek sokáig használják. Akár az óvodás kor végéig is kedvük támad rollerezni vele. Érdemes tehát befektetésnek tekinteni, és a lehető legjobbat választani.


Mivel a járni tanulás kezdetétől használható, ezért az a bébitaxi biztonságos, amely megtámasztja a baba hátát. Amiben el is szunyókálhat egy séta során. Nem baj tehát, ha a pici lába még nem ér le a földre. Sőt, jó az, ha vannak olyan védő felszerelései, amelyek a gyermek növekedésével levehetőek.
Ilyen lehet a leesést, kiesést gátló tartozékok és a lábtartó. Szerencsés, ha kezdetben a kormány blokkolható. Még jobb, ha olyan állítható tolókar tartozik a bébitaxihoz, amely segítségével a szülő kényelmesen és biztonságosan tudja tolni, illetve kormányozni. Fontos még, hogy az ülőke támlája, a kapaszkodók és a kormány elhelyezése, illetve, állíthatósága alkalmazkodjon a baba növekedéséhez.
A biztonság fontos eleme még, hogy az eszköz ne legyen borulékony. Így a borulást gátló támasztó elemek és az alacsony súlypont is lényeges.
A jobb bébitaxik ülése alatt tároló rekesz található, amiben a kicsi magával viheti az apróbb kedvenc játékait, kincseit, a szülő pedig bekészítheti a tartalék törlőkendőt, kis sapkát, vagy, ami csak kell útközben, ha kalandra indul a csapat.
A jó bébitaxi könnyű, és mégis erős. Ne feledjük el, hogy egy óvodás gyermek súlya és ereje sokkal jelentősebb, mint egy 8-10 hónapos gyermeké. Fontos, hogy a kerekek és a tartozékok erősek, tartósak legyenek, mert sok-sok kilométert tesz meg vele a gyermek nap, mint nap, akár több éven keresztül.

Különleges funkciók

A bébitaxik tervezése során egyes gyártók szabadjára engedték a fantáziájukat. Így kapható 2 in 1, 3 in 1 és 4 in 1 bébitaxi is. De, miért is ne engedték volna szabadon a képzeletet? – A gyermeknek sok-sok változatos élményre van szüksége!
Kapható már elektromos bébitaxi is. De, az igazi mégis csak az, amit a kicsi maga hajt. Kapható hintás bébitaxi, hintaló bébitaxi. A lényeg azonban az, hogy a bébitaxi egy járást segítő eszköz. A szülőkaros, vagy tolókaros bébitaxi pedig akkor igazán hasznos, ha a gyermek elfáradt, de az út még nem ért véget.

Színes világ

A gyermeket sok-sok játék veszi körül. Vannak fiús bébitaxik, például autó, vagy gokart formájúak, és vannak lányosak is, amelyek hercegnősek, vagy Frozent idézik föl, illetve, a Jégvarázst. A gyártók gondoskodtak róla, hogy Thomas, a gőzmozdony, Mici mackó, Mickey Egér, Disney Hercegnő, vagy a Mancs őrjárat épp úgy megjelenhessen a bébitaxin, mint Peppa Malac. De, megtalálhatjuk itt a vonatok és autómárkák széles választékát is. Így gyermekünk száguldozhat egy Mercedes-szel, vagy Range Roverrel is. Így a bébitaxi választásakor figyelembe vehetjük azt is, hogy melyik mese, vagy mesehős a gyermek kedvence, ahogy azt is, hogy mi érdekli leginkább.

   babaszafari

Hogyan válasszak?

A bébitaxit nem feltétlenül a szülők vásárolják meg. A nagyszülők, keresztszülők és a barátok részéről is nagyszerű ajándék. Célszerű azonban a szülőkkel konzultálni, hogy a gyermek igényeit és a szülők elképzeléseit figyelembe tudd venni.
Egy éves kor előtt fontos szempont, hogy a kicsi inkább utazó a bébitaxiban. A leesést és kiesést gátló eszközök, a lábtartó nagyon fontosak, ahogy a stabil ülést biztosító ülés és a szülő életét megkönnyítő tolókar.
Egy éves kor után fontos, hogy a gyermek önállóan és biztonságosan játszhasson a bébitaxival. Lehessen rátámaszkodni, tolni, kormányozni, és lehessen biztonságosan lábbal hajtani. A jó bébitaxi megfelelő védelemmel van ellátva borulás ellen. Ezek olyan támasztó elemek, amelyek az eszköz megbillenése esetén alátámasztást biztosítanak, főleg, a bébitaxi elején.
Fontos, hogy az eszköz biztonságos legyen. Ütközni fog és borulni. Ne legyen törékeny! Ne legyenek éles, hegyes, balesetveszélyes alkatrészei! – Legyen a súlypontja alacsony, és legyen minden elemében strapabíró.


A bébitaxi kényelmi eszköz, mert a gyermek ebben utazhat egy hosszú séta, vagy bevásárlás során. El is szunyókálhat benne. Járás segítő eszköz, amivel az önálló járás megtanulása közben gyarapítja erejét és ügyességét. És nagyszerű játék, amivel kedvére száguldozhat.
Végül, ne feledkezzünk meg arról, hogy a bébitaxi a gyermek színes világának tartós, kedvelt eleme lesz. Válasszunk olyat, amit a gyermek igazán a magáénak érez majd, amit első látásra megszeret.

Kalandra fel!


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!