Babakocsi választás egyszerűen és okosan.

Babakocsi választás egyszerűen és okosan
Babakocsi választás egyszerűen és okosan.

Egyszer mindenkinek az életében eljön az idő, amikor családalapításra adja a fejét.
Egy  mindig hatalmas öröm egy család részére, ezt mondanom sem kell.
Gőzerővel készülünk a baba érkezésére, próbálunk mindenre felkészülni, hogy még csak véletlenül se érjen minket meglepetés.
Mások tapasztalataiból és elmeséléseiből is tudjuk, hogy a babavállalás mindig izgalommal teli és mindig történik valami váratlan.
De ettől nem szabad megijedni, senki sem születik tökéletes szülőnek.

Ajándék ötletek: fiú baba érkezése

Ajándék ötletek: fiú baba érkezése

Ajándék ötletek: lány baba érkezése

Ajándék ötletek: lány baba érkezése

Az a bizonyos bevásárlási lista

Bevásárlólista - baba érkezése

A baba érkezése előtt a jövendőbeli szülők hónapokig készülődnek, készítenek egy listát, hogy mire lesz szükségük, miket kell beszerezni az első hónapokra. Sokszor a család, a rokonok, a barátok is támogatják a leendő szülőket különféle hozzájárulásokkal.
Ki kell alakítani a babaszobát, megvenni a kiságyat, a pelenkázó készletet, és még számos más dolgot elő kell készíteni, ezek között pedig ott van egy nagyon fontos feladat, amit egyáltalán nem szabad félvállról venni.
Ez pedig a babakocsi kiválasztása.
Mivel napi szinten használatban lesz, nagyon fontos, hogy kellő odafigyeléssel és utánajárással válasszuk meg a legelső babakocsit.
Ha az első babádat várod, mindenképpen olvasd el a tanácsaimat a babakocsi vásárlással kapcsolatban, de akkor is érdemes végigolvasnod a cikket, ha már a második vagy harmadik babát várod, mert lehetséges, hogy találsz benne újdonságokat.

Hallottál már a többfunkciós babakocsikról?

CAM babkocsi Combi Family

 

Caretero Spacer Classic sport babakocsi

 

sokzsebes rendező babakocsihoz

A többfunkciós babakocsik egyre elterjedtebbek a szülők körében, a népszerűsége pedig vitathatatlan.
Rengeteg babakocsi márka gyárt többfunkciós babakocsikat, így bőven tudsz te is válogatni közöttük.
Ezzel a babakocsival kényelmes és biztonságos sétákat tudsz tenni a kisbabával, miközben a vázára bármikor felcsatolhatod a mózeskosarat, a sportrészt, vagy éppenséggel az autósülést.
Igen, a modern technika már azt is lehetővé teszi a számunkra, hogy a babakocsival együtt az autósülést is megkapjuk egyszerre.
A nevéből adódóan az ilyen babakocsi több funkciót is képes ellátni, a szülők ezért szeretik annyira.
Számos olyan babakocsi van, amelyik az újszülött Babának való, illetve kiszolgál egészen a babakocsis időszak végéig használható.
Ezek a babakocsik úgy lettek kialakítva, hogy még a rosszabb utakon is kényelmesen lehessen őket használni: a babakocsi rugózása megakadályozza, hogy a gyermek bármit is érezzen a rossz útviszonyokból, így kényelmesen és zavartalanul tud aludni út közben.
Ha bevásárláshoz is szeretnéd használni miközben veled van a pici, fontos, hogy az alsó tartórésze tágas legyen.
Számos olyan modell létezik már, amelyiknek az ülése megfordítható, a mózeskosarakat pedig igyekeznek úgy kialakítani, hogy az első hónapokban a teljesen vízszintes fekvés kényelmesen biztosítva legyen az Babának számára.

Amit tudnod kell már az elején

Amit tudnod kell már az elején

Természetesen nem kötelező multifunkciós babakocsit választanod, viszont akkor tudnod kell, hogy két babakocsira is szükséged lesz majd az évek során.
Az első babakocsi fekvő pozíciós babakocsi lesz, mivel az újszülött csecsemők nem tudnak rendesen ülni. Később, amikor a baba már kicsit nagyobb, akkor ülő részes babakocsira lesz szükség.
Az elsőnél mindenképpen figyelni kell arra, hogy a babakocsi 180 fokig dönthető legyen, a babának szüksége van arra, hogy alvás közben teljesen vízszintesen helyezkedjen el, ez a legkényelmesebb a gerincének.
Vannak olyan babakocsik, amihez autós babahordozó is tartozik, azt kizárólag csak az autóban lehet használni és ott is vízszintes fekvésben lehet hordozni a kisbabát.
Ahogy pedig már korábban említettem, a többfunkciós babakocsihoz mózeskosár is jár, érdemes egy-egy hosszabb sétához átcserélni.
Amikor pedig már magától tud ülni a pici, akkor tanácsos félig ültetve befektetni őt a babakocsiba.
Bár sokan mondják, hogy ezt nehézkes betartani, mert a picik megunják egy idő után, hogy az eget kémleljék, és inkább a körülöttük lévő környezettel foglalkoznának, de a félig megdöntött hordozóban ez nem megoldható.
Ilyen esetekre ott vannak a sport babakocsik vagy az esernyő babakocsik, amik sokkal könnyebbek, így a közlekedés velük a városban is sokkal könnyebb.

Így átláthatod a helyzetet!

Tehát, összességében véve négyféle kategóriába tudjuk sorolni a babakocsikat.

Az első kategóriába azok a babakocsik tartoznak, amikhez nem tudjuk hozzácsatlakoztatni sem a hordozót, sem a mózeskosarat.
Ezeket teljesen vízszintes pozícióba tudjuk állítani, illetve, ha már a baba magától tud ülni, a háttámláját át lehet tenni ülő pozícióba.

A második kategória a hordozós babakocsi, magyarán azok, amelyekhez a hordozót már hozzá tudod csatlakoztatni.

Értelemszerűen a következő kategóriába azok a babakocsik sorolhatóak, amelyekhez a mózeskosarat lehet csatlakoztatni.

Úgy tudod a legkönnyebben megkülönböztetni a többi babakocsitól, hogy ennél a sportkocsira teszed rá a mózeskosarat.
Ezt pedig kétféleképpen tudod megoldani, az egyik opció, amikor a váz és a sportrész nem szétszedhető, vagyis a kosarat a sportrészre kell felhelyezned, a másik pedig, amikor a vázról a sportrész leszedhető és így a vázra tudod rácsatlakoztatni a mózeskosarat.

Végül az utolsó kategória azokat a babakocsikat fedi le, amelyekhez a hordozó és mózeskosár is hozzácsatlakoztatható.

Vegyük át, milyen tartozékok vannak!

Vegyük át, milyen babakocsi tartozékok vannak!

Mivel a babakocsinál az elsődleges szempont a biztonság, ezért csak olyat válassz, ami öt ponton rögzített biztonsági övvel van ellátva, vagyis két ponton a váll felett, kettőn a váll alatt és egy ponton a lábak között rögzíthető.
A babakocsi kerekeiről is érdemes beszélni.
Léteznek már felfújható, tömör gumikerekű babakocsik, amelyek jobban rugóznak, illetve ott van még a bolygókerék, amivel sokkal könnyebb a kanyarodás, irányítható akár egy kézzel is.
A stabil kerekű babakocsikat viszont mindig kicsit meg kell dönteni kanyarodáskor, ezt azoknak ajánlják, akik földúton vagy nem egyenes és sima úton közlekednek.
Ma már úgy vannak kifejlesztve a babakocsik, hogy a tolóirányt anélkül is meg lehet változtatni, hogy a babát ki kelljen venni a babakocsiból és át kellene forgatni azt – ezt a tolókar átfordításával tudod elérni.
Egyébként a tolókar magasságának az állíthatósága is fontos szempont, hiszen a pároddal nem vagytok ugyanolyan magasak, ha pedig a párod magasabb nálad, akkor muszáj, hogy magasabbra tudja állítatni a kart, különben előredőlve kellene vezetnie a babakocsit, az pedig hátfájást eredményezne.
Emellett ne felejtsd el azt sem, hogy az üzletben megnézd, mégis mekkora a súlya a babakocsinak, hiszen, ha naponta fogod használni akár a városban is, akkor igenis emelgetned kell, ezért nem mindegy, mekkora a súlya.
Illetve megemlítendő még a babakocsi összecsukása is, ami a tárolhatóság szempontjából elengedhetetlen tényező.
Számos olyan babakocsi van már a piacon, amit pár lépésben könnyedén és egyszerűen össze lehet csukni, így kényelmesen tudod azt szállítani és tárolni egyaránt.

Babakocsit és hozzá tartozó eszközöket, kiegészítőket forgalmazó webshopok:

Babamarket webáruház   Bababolt olcsó   pitypangdizájn.hu   pindur palota webáruház

Ugye, tudod, milyen babakocsi kiegészítőkre lesz szükséged?

Egy-két kiegészítőre bizony neked is szükséged lesz a babakocsihoz, meglátod, nagy hasznukat fogod venni!
Az időjárási körülményeknek eleget téve, az őszi és téli kisbabáknál nagyon fontos kiegészítő a lábzsák, ami megvédi őket a hideg időtől.
Esős és napos időben sem kell aggódnod, hiszen erre való az esővédő és a napernyő, ami szintén a babakocsi kiegészítőinek számítanak, illetve ne feledkezzünk meg a rovarvédő hálóról sem, amivel megakadályozhatod, hogy a különböző rovarok zavarják a kisbabát alvás közben.

Most már tudni fogod, hogyan válassz babakocsit!

Összefoglalom neked tíz pontban, mikre kell odafigyelni, amikor babakocsit választasz.

hogyan válassz babakocsit

Ha ezekre odafigyelsz, nem csak a , de számodra is egy igazi álom lesz nap, mint nap használni a babakocsit.
A babakocsi vásárlás egy befektetés, hiszen sokáig fogod használni, ezért te is mindenképp olyat szeretnél, ami minőségileg teljes mértékben megfelel gyerkőcödnek, illetve amiben biztonságosan tudod őt utaztatni, és kényelmesen fel tudja benne fedezni a világot.

Íme, a 10 legfontosabb kritérium, ha babakocsit választasz!

  1. Válogass a multifunkciós babakocsik közül, hiszen így a későbbiekben sem lesz gondod ezzel, ugyanis akkor már sétálóként, illetve autósülésként is tudod majd használni.
  2. Törekedj a praktikusságra! Legyenek rajta zsebek és cipzárak, az alján pedig a csomagtartó, ezzel megkönnyítheted a saját életed is!
  3. A babakocsi háttámlája állítható legyen, így amikor a baba már magától is képes ülni, a háttámláját kényelmesen át tudod majd állítani.
  4. Fontos a biztonság, tehát ne feledkezz meg az öt pontos biztonsági övről sem!
  5. A babának fontos a mozgás, ezért legyen a babakocsi tágas és kényelmes, hogy szabadon tudjon mozgolódni benne.
  6. A babakocsi minősége sem utolsó szempont, legyen vízálló és könnyen szellőztethető!
  7. Ha pedig már itt tartunk, akkor válassz fedett babakocsit, aminek a fedele levehető, így bármikor ki tudod mosni.
  8. A tolókar mozgathatósága a szülők számára hatalmas előnyt jelent, hiszen nem kell a babát kivenni a babakocsiból, ha a tolóirányt meg akarják változtatni, csupán át kell fordítani a másik oldalra és már kész is.
  9. A babakocsi kerekei éppúgy fontosak, a legjobb, ha gumikerekei vannak, mert az kiegyenlíti az útviszonyokat és a baba zavartalanul tud pihenni a babakocsiban.
  10. A tárolás a szülők számára igencsak fontos szempont, legyen a babakocsi összecsukható, így könnyedén szállítható és tárolható lesz a babakocsi.

…és már meg is van a tökéletes babakocsi!
Ha ezeket a szempontokat figyelembe veszed babakocsi vásárlás közben, akkor nem lesz gondod vele a jövőben, és sokáig gond nélkül tudod majd használni.
Ezek a tanácsok hozzájárulnak ahhoz, hogy a szülők és a baba számára is élvezetes legyen a babakocsi használata, így aztán mindenki jól jár a kiválasztott járgánnyal.

Így már sokkal érthetőbb, hogyan is kell választani, ugye?

További érdekes ajándékötletek a témában:

BABAKOCSIK ÉS BABAKOCSI TARTOZÉKOK * BÉBITAXIK 

 

 


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!