Ajándékötletek diplomaosztóra fiúknak

Ajándékötletek diplomaosztóra fiúknak
Ajándékötletek diplomaosztóra fiúknak

Ajándékötletek diplomaosztóra fiúknak

A fiatal férfiak szívesen elhúzzák a bulizós, késő kamaszkort egészen a diploma megszerzéséig. Jól sejtik, hogy ezt a szabadságot többé nem élvezhetik már ilyen felhőtlenül. Mégis, amikor átvehetik a diplomájukat, azzal fontos és reményekkel teli mérföldkőhöz érkeznek.
Ez az a nap, amikor végérvényesen el kell indulni a felnőttélet rögös útján. De, ne bánkódjunk! Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy az ajándékokkal magunk is hozzájárulhassunk e nap méltó és emlékezetes megünnepléséhez.

Virágot fiúknak?

liziantus csokor

Virágot sokkal természetesebben ajándékozunk nőnek, mint férfinak. Pedig, a jeles alkalmakkor a férfiak is kapnak virágot. A szülők és a közvetlen Családtagok bizonyára szép csokrokat hoznak az ünnepségre. Ennyi csokor elég is lesz, hacsak, nem dobjuk fel egy kis mókával.
Mit szólnál egy olyan csokorhoz, amiben minden virág és levél bankjegy? Csokor készíthető úgy is, hogy apró italos üvegek helyettesítik a virágokat. Csokor köthető lufiból is, és ha beszerzed a diplomázó fiatal gyerekkori játékmackóját, vagy egy nagyon hasonlót, hát ő ülhet a csokor közepén.
Ezek a megoldások ügyességet igényelnek, de a fantázia végső határáig el lehet menni.
A cserepes virággal óvatos lennék. Biztosan van olyan fiatal férfi, aki mellett nem szárad ki egy növény, csak még én nem ismerem.

Férfi ékszer

férfi karóra

Az ékszerekről is először a hölgyek jutnak az eszünkbe. De van egy ékszer, amit minden komoly férfinak jól meg kell választania: a karóra. Manapság már nincs az órának olyan fontos funkciója, mint régen. Hiszen okos eszközök vannak a zsebünkben és az asztalunkon, amelyek csak úgy mellékesen mindig tájékoztatnak a pontos időről is. Azonban egy óra öltöztet, tekintélyt ad. Egy elegáns, ízléses férfi karóra erőteljes bőrszíjon, tekintélyt ad. Az állásinterjúktól az első randevúig sok olyan alkalom van, amikor hatással van a másik félre az, ha egy ilyen óra van az ifjú férfi csuklóján.
A gyűrű is része lehet egy férfi ruhatárának. Nagyobb múltú családoknál szokás olyan pecsétgyűrű viselése, ami a család eredetére utal. Egyes egyetemek is kibocsátanak gyűrűket, amelyeket esetenként valamilyen kiemelkedő teljesítmény elismeréseképpen ajándékoznak. Egy színarany pecsétgyűrű a stabil háttérről árulkodik, hiszen gazdagságot és tradíciókat sugall.
Manapság sok férfi visel fülbevalót, karláncot, vagy testékszert. Ha jól ismerjük a fiatalember ízlését ezen a téren, akkor ilyesmivel is bátran megajándékozhatjuk.
A tetoválás manapság egyre elfogadottabb testdíszítési mód. Ma már elegáns szalonokban, nagy hozzáértéssel készülnek ezek az igényes képek. Így, ha a diplomázó szereti magára varratni a fontos üzeneteit, emlékeit, megajándékozhatjuk egy ilyen lehetőséggel is.

Kütyük

headset black&red

A diákévekben használt számítógép jó eséllyel elavult már annyira, hogy a majdani munkához nem lesz megfelelő. Ezért egy Tablet, vagy egy laptop biztosan hasznos ajándék lesz, főleg egy praktikus táskával.
Az okostelefonok ma már munkában, közlekedésben és szórakozásban is a társaink. A legkorszerűbb készülékek megvásárlása nem kis befektetés. Hozzásegítheted, hogy a diákként használt telóját egy komoly darabra cserélje.
Egy okostelefonhoz jól társítható számos más okos eszköz. Egy okosóra akár sportoláshoz, vagy autózás közben is rengeteg hasznos kényelmi funkciót nyújt. Különösen, ha ehhez egy blue tooth headset is társul. Így a telefon elővétele nélkül is lehet telefonálni, vagy zenét hallgatni, üzeneteket írni és olvasni, navigálni, és az interneten böngészni.
Sokan rajonganak a zenéért. Számos olyan hordozható bluetooth hangszóró is elérhető, ami kiváló hangminőséget biztosít, és természetesen jobb zenei élményt, mint ha fülhallgatón keresztül szólna a zene.
Az is jó lehetőség, ha a diplomázó fiatal a szabadidejében Gamer. Ha valamilyen Internetes játék a hobbija, ami nem ritkaság a fiatal felnőttek körében, akkor válogathatunk a játékhoz kifejlesztett billentyűzetek, egerek és egyéb perifériák között, legyen az speciális konzol, kormány, vagy monitor.

Élmények

tandem siklóernyőzés

Monster Truck, Big Foot, Izomautó vezetés. Van olyan Férfi, akinek ezek a szavak nem dobogtatják meg a szívét? Miért ne próbálhatná ki ezeket? Tesztvezetést ajándékozni mindig jó ötlet, mert megunhatatlan és emlékezetes élmény. És nem csak autók vezethetőek. Kisrepülőgépek, és különleges motorcsónakok is kipróbákhatóak hasonló módon. Ezen túl, ma már kiváló szimulátorokban lehet reptetni a világ legnagyobb repülőgépeit is.
Akit az elemek nyers ereje doppingol, azt megajándékozhatjuk egy rafting túrával, akár a barátaival közös programként. Elküldhetjük ejtőernyőzni, vagy siklóernyőzni. Alkalmat adhatunk egy bungee jumping ugrásra, vagy sárkányrepülős utazásra is. Miért ne? Hadd dübörögjön az adrenalin!

Utazás

utazás

Van, akit a tengerpart vonz, van, akit a kulturális érdekességek. Talán az utolsó diákos nyaralásra ad lehetőséget a diplomaosztó utáni néhány hét, hiszen egy év múlva már felnőtt dolgozó lesz, felnőtt gondokkal. A jóvoltunkból elutazhat a szerelmével, vagy némi szervezés révén a barátaival, hogy élményekkel feltöltődve vágjon bele mind abba, mi utána jön.
Sok koncert és Fesztivál is zajlik nyáron. Sok fiatal munkát vállal azért, hogy egy-egy ilyen eseményre eljuthasson. Így nagyon értékes ajándék az, ha mi segítjük őt hozzá egy ilyen lehetőséghez, hogy ne a saját pénztárcája bánja.

Tanulás? Na ne! Vagy mégis?

búvár tanfolyam

Az iskola rendszerű tanulásból joggal lehet egy kicsit elege annak, aki épp a diplomaosztóját ünnepli. De számos olyan dolog érdekelheti, amelyekre a kötelező tárgyak miatt eddig nem volt ideje. Miért ne tanulna szórakozva valamit, ami talán hasznos, talán csak érdekes.
Eddig halogatta a jogosítványt? Több kifogásnak nincs helye? Megismerkedne a borok világával, vagy a kávézás különlegességeivel? Alapszinten sokféle kurzuson elsajátíthatja a sommelier, vagy a barista ismereteket. Megtanulhat főzni, vagy tökéletesen grillezni. De vehet leckéket búvárkodásból, ejtőernyőzésből, vagy épp kisrepülőgép vezetésből is. Tanulhat nyelvet, és tanulhat zenélni is vagy akár a konyha ördöge is lehet. Neked csak az a dolgod, hogy kipuhatold a vágyát, és a lehetőségeid mértékében megadd a kezdő lökést.

Mókás ajándékok

vicces sétabot

A bulizások idején nem tabu az alkoholról beszélnünk. Miért ne kapna egy egész hordónyi sört? Vagy olyan kalapot, amely az egyszeri adagot tartalmazza, kis itató csővel kombinálva. Baj esetére van ilyen tűzoltókészülék kivitelű italadagoló is.
Természetesen, számos ital tehető egyedivé igény szerint nyomtatott cimkével, vagy gravírozott üveggel.
Vicces pólót, vagy kötényt is ajándékozhatunk, különösen, ha családi, vagy baráti körben többeket összeöltöztethetünk ez alkalomból.
És természetesen a marhabőgést produkáló kulcstartó, a női mellett formázó bögre, a szellentő párna, vagy a mókás napszemüvegek egyaránt vidámságot hozhat a mindennapokba.

És még egy apróság

A férfiak is megőrzik a személyes emlékeket. Nem kell mást tenned, csak írj egy kis kártyára pár mondatot, egy jókívánságot a jeles nap alkalmából. Hidd el, ezt nagy becsben tartja majd.


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!