Ajándékok nőnapra

Ajándékok Nőnapra
Ajándékok nőnapra

Ajándékok Nőnapra

Mi az a Nőnap?

Jogot a nőknekA Nőnaphoz köthető első esemény 1857. március 8-án New Yorkban történt, mikor mintegy negyvenezer textilipiari munkásnő tüntetett az egyenlő bérekért és a jobb munkafeltételekért.
A Nőnap a női emancipációért folytatott küzdelem nemzetközi jelképe volt sokáig, így erős politikai töltetet hordozott. 1866-ban, az Első Internacionálén már határozatot fogadtak el a nők hivatásszerű munkavégzéséről és társadalmi egyenlőségéről.
1889-ban, a második Internacionálén Clara Zetkin beszédében hirdette a nők jogát a munkához, az anyák és gyerekek védelmét és a nők széles körű részvételét az országos és nemzetközi eseményekben.
Az Egyesült Államokban 1909. február 28-án tartották meg az első Nemzeti Nőnapot.
A Nemzetközi Nőnapot először 1911. március 19-én ünnepelték meg Ausztriában, Dániában, Németországban és Svájcban. A tüntetéseken, felvonulásokon sok férfi is részt vett, s akkoriban a nők választójogának megszerzése kapott hangsúlyt.
1917. március 8-án az oroszországi nők tüntettek kenyérért és békéért. Ez is része volt annak az eseménysorozatnak, amely II. Miklós Cár lemondásához vezetett.
A Nőnap az utóbbi évtizedekben fokozatosan elvesztette politikai jellegét. Ma sokkal inkább a nők megbecsüléséről és ünnepléséről szól.

Snassz ajándékok Nőnapra

Rossz ajándék

Az, hogy a férfiak többnyire ügyetlenebbül kezdenek az ajándékozáshoz, nyílt titok. Mivel a férfiak sokszor a nőkre hagyatkoznak ezekben a kérdésekben, nem szereznek olyan rutint, mint a nők. Ezért aztán könnyen választanak elhibázott ajándékokat.
Uraim! Segítünk. Olvassák tovább a cikket, és megkímélik magukat az elhibázott ajándékok kellemetlenségeitől.
Sokan úgy gondolják, ilyenkor tökéletesek a háztartáshoz kötődő ajándékok: konyhai eszközök, háztartási gépek. Azonban, ha csak nem kifejezett hobbija az ünnepelt nőnek a főzés, vagy a lakberendezés, ezekkel akaratlanul is azt üzenhetjük, hogy a nőnek a konyhában a helye. Ez pedig kellemetlen helyzetet eredményezhet.
Mások megpróbálkoznak valami viccessel, legyen az kötény, vagy felirat az autóra. De ilyenkor gyakran kötődünk azokhoz az előítéletekhez, amelyek bántóak a nők számára, vagy amelyek közhelyesek.
Hagyjuk hát el azokat az ajándékokat, amelyek a feladatokhoz, vagy a nők iránti igazságtalan sztereotípiákhoz kapcsolódnak! Tegyük ezt a napot valóban ünneppé!

Mi mindent ajándékozhatunk?

Nőnap nekedA nőnap megünneplése egyfajta társadalmi szokás, elvárás. A feleségünk, az édesanyánk, a kislányunk, vagy a legkedvesebb anyósunk felé kifejezni a nőiesség iránti tiszteletünket, szinte közhely ezen a napon. De, ha a szívünk is benne van, és személyre szólóan igyekszünk kitalálni, hogy mivel okozzunk örömet, akkor kedves emlékké tehetjük ezt a napot is. Legyünk egyediek, kreatívak, legyen az ajándék vicces akár, de legyen sokkal több, mint formaság!
Már az ünnep időpontja is sugallja, hogy a virágnak mindig helye van ezen az ünnepen. A virágnak mindig helye van, ha a nők iránti megbecsülésünket ki akarjuk fejezni. Ne feledkezzünk hát meg róla!
Vannak olyan ajándékok, amelyekkel nem lehet melléfogni. Ilyen az ékszer, egy szép órvagy nyakláncA nők nagy becsben tartják az ékszereket, főleg, ha azt fontos személytől kapják. Ők a praktikumot és az érzelmeket sajátosan vegyítik, és az ékszerek kapcsán számíthatunk rá, hogy az érzelmek dominálnak majd.

De a legfontosabb, amire a nők vágynak, az az, hogy a figyelem középpontjában legyenek, és ne a feladatokra, hanem az érzéseikre koncentrálhassanak. Ezért adunk néhány különleges ötletet, amelyeket érdemes megfontolni.

Szépülés, relaxáció

WelnessHa az ünnepelt nőnek van kialakult szokása arra nézve, hogy hová jár fodrászhoz, kozmetikushoz, hogy hol szeret szoláriumozni, kondizni, jógázni, vagy szaunázni, akkor érdeklődjünk arról, hogy milyen extra kényeztetésre fizethejük be. Egy relaxációs nap, vagy akár egy bérlet olyasmire, amire vágyik, mindenképpen jó gondolat. Ráadásul, ha valóban hosszabb ideje jár már oda, a szalonban bizonyára ismerik, és segíteni fognak, hogy a legjobbat válasszuk.


Gasztronómiai élmények

BorvacsoraElmenni egy étterembe, mindig ünnep. Lepd meg egy éttermi foglalással! Ezen a napon ne ő álljon a tűzhely és a mosogató mellett! Érezhesse úgy magát, mint egy királynő. Ismered az ízlését? Lepd meg olyasmivel, amit szeret, és vedd rá, hogy megkóstoljon, kipróbáljon új ízeket.
Egy különleges teaház, vagy egy valóban autentikus keleti étterem a kultúrába is bepillantást enged. Ezeken a helyeken úgy érzitek majd magatokat, mint ha más szférákban járnátok.
Népszerűek a különféle kóstoló programok is. A bor kultúrája is egyre többeket vonz, de ma már a pálinkától a whiskey-ig mindenféle italkülönlegesség kapcsán tartanak hasonló programokat, ahol sommerier, vagy más szakember teszi emlékezetes élménnyé a különlegességek megismerését. A legtöbb esetben ezek a programok egy jó ebédhez, vagy vacsorához kapcsolódnak, ráadásul olyan helyszíneken, amelyeket látni már önmagában is élmény.
A magyar vidék és a környező országok jellegzetes tájai autóval gyorsan elérhetőek, de Európa egésze közel van, ha repülőgépre ültök. A különleges helyi specialisták bemutatására berendezkedett gazdaságok és éttermek széles kínálata érhető el! Utazzatok tehát el egy csodás helyre, és kóstoljátok helyben az ottani különlegességeket!

Kurzusok

TanfolyamA párod szeretne tanulni valamiről, de soha nem volt rá elég ideje? El sem képzelnéd, hányféle témában hirdetnek képzést, oktatást, tanfolyamot és workshopot! Hidd el, ha befizeted a párodat, meg fogja oldani, hogy ott lehessen! Legyen az nyelv, konyhaművészet, kézműves és kreatív hobbi, különleges járművek vezetése, tánc, vagy bármi más. Örülni fog, ha ezzel is ambicionálod!

 

Tárgyak, amiket szeretni fog

Sok nő szereti, ha bizonyos motívumok meghatározóak a környezetükben. Nem nehéz felismerni, ha ugyanaz a szín, vagy figura, vagy stilizált motívum köszön vissza a lakásban, az autójában és a munkahelyi környezetében lévő tárgyak többségéről. Még az ön pizsamájáról is!
Nincs más dolgod, mint olyasmit keresni, ami ugyanezt a színvilágot, ugyanezeket a motívumokat és figurákat viseli magán. Az Ajandek.Varazsló lehetővé tesz olyan összetett kereséseket, amelyekkel egyszerre akár több száz webáruház kínálatából egy listába gyűjtjük az ilyen jellegű tárgyakat!

Zene, film

Nőnap napraforgóvalA szeretett nőnek van zenei kedvence, vagy rajong valamely rendezőért? Új zenei CD-k mindig kaphatóak. A filmek is elérhetőek DVD-n. De nagyszerű ötlet az is, hogy ha elviszed moziba, vagy színházba, hogy a kedvenc szerzője, rendezője, vagy színésze legújabb munkáját először együtt lássátok! Ezt összekapcsolva egy éttermi foglalással és egy csokor virággal, máris ünneppé tetted a napot. Az is jó, ha a kedvenc zeneszerzőtől, vagy előadótól te magad készítesz válogatást a párod ízlése szerint! Számos nyomtató szalonban lehetséges egyedi CD borítót nyomtatni. Sőt, van ahol magára a CD-re is elkészítik az egyedi címkét, vagy nyomtatást. Ez ugyan időigényes, és sok figyelmet követel, de hidd el, értékelni fogja!

Kulturális ínyencségek

Szereti a színházat, az Operát? Netán a Jazz rajongója? Az igazán ínyenceknek való kulturális élmények viszonylag ritkák, és nem is olcsók. Ő talán nem engedné meg magának, hogy a saját kedvtelésére ennyit költsön. De, ha te megajándékozod két jeggyel, vagy bérlettel, azzal nagy örömet szerzel. Még az is megeshet, hogy te kísérheted el!

Ruhák és kiegészítők

Tegyük a szívünkre a kezünket! Egy férfi számára az egyik legnehezebb feladat, hogy ruhát válasszon egy nőnek. Az első megoldhatatlannak tetsző feladat a méretek eltalálása. A második, a stílus, az ízlés. Lehet, hogy már hetekkel korábban el kell ejteni egy-egy ártatlan kérdést ezek kapcsán, és szép lassan összegyűjteni az adatokat, amelyek ismeretében nem érezzük majd magunkat annyira elveszettnek a választáskor. Jó, ha vannak fotóink a szeretett nőről olyan pillanatokból, amikor elégedett volt a külsejével. Ezek sokat segítenek a stílus meghatározásánál. Különösen, ha igénybe tudjuk venni egy másik nő segítségét a választásnál. Ez mindig jó megoldás. Ki tudná jobban, hogy mi kell a nőnek, ha nem egy másik nő?
De van sok olyan ruházati kiegészítő, ami nem annyira méretfüggő. Itt elegendő a színvilág és a stílus felismerése. Ilyenek a sálak, ponchók, pelerinek, és a derékmelegítők, kesztyűk, övek, pénztárcák. De ilyenek az ékszerek is! Szép ékszer mindenféle árfekvésben és stílusban kapható! Mit kell tudnod? Hogy milyen motívumokat és anyagokat szeret az, akit megajándékozol. Mit lehet tenni? – Tartsd nyitva a szemed! A nők különösen igénylik a figyelmet és a dicséretet. Igen, dicsérd meg a ruháját, az ékszerét! Hidd el, azt is elmondja, hogy ahhoz képest mi is az, amire vágyik. Ez hozzásegít ahhoz, hogy tudd, mit kell keresned. Mi pedig ahhoz, hogy az Ajándék.Varázslón meg is találd!

Utazás

Otthon ünnepelni veszélyes. Végül mindig dolgozni kell. A takaríts, a bevásárlás, a főzés és a takarítás lényegében munkahellyé változtatják az otthonunkat. És lehetsz te nagyon is segítőkész és odaadó, azért a háziasszony viseli majd e teher nagyobb részét. Méltó ez egy ünnephez? Ugye, hogy nem!
Hát vidd el otthonról! Legyen az akár csak egy napi túra, egy wellness hétvége, vagy egy hosszabb túra! Annyi hely van, ahol nem járt még, vagy ahol nem jártatok együtt! A háztartás megvár, de a pillanat elmúlik. Tedd hát az ünnepet valóban ünnepivé!

Segítsd, hogy jót tehessen!

Nőnap pongyola pitypanggal
Érzékeny valamilyen speciális társadalmi probléma iránt? Megérinti a nehezebb sorsú emberek helyzete, vagy a természetvédelem a szívügye, netán a szerencsétlen sorsú állatok?
Számos alkalom van arra, hogy e téren jót tehessetek. Tudtad, hogy vannak speciális terápiás színházi alkotóközösségek többek között Down szindrómás fiataloknak, pszichiátriai betegeknek és más, peremhelyzetbe került csoportoknak? Miért ne mehetnétek el egy ilyen előadásra? Itt adományokat is tehettek, vagy alkalmat találhattok önkéntes segítői munkára.
Sokféle terápiás megoldást kínálnak hasonló helyzetben állatok igénybevételével. A kutyák segítik többek között a vakokat, vagy idegrendszeri sérülést szenvedett gyerekeket és felnőtteket. Meglátogatható és támogatható számos ilyen foglalkoztató, vagy képző helyszín is.
A természetvédelemmel számos szervezet és közösség foglalkozik. Ezek is szívesen veszik mind az adományokat, mind az önkéntes segítséget.
Miért ne támogatnád a szeretett nőt abban, hogy több jót tehessen! Ráadásul, ez mind lehet közös program, közös élmény, ami erősíti majd a köztetek lévő kapcsolatot is.

Utalvány

Nagyi és a kislányOké, megértelek. Lehet, hogy tudod, hova jár tornázni, szépülni, vagy vásárolni, de tényleg nem tudod eldönteni, mit is kellene venned. Hát vegyél utalványt, amivel majd ő választhat. Feltétlenül kísérd el, ha ruhát vásárol, mert először a te szemedben szeretné látni az elismerést!
Mégis, mi azt ajánljuk, hogy ez csak a legvégső mentőöv legyen, hiszen annyi jó ötletet adtunk!
A virágot el ne felejtsd! És jöhet az édesség: a csoki, a cukrászsütemény! Ez a nap szóljon arról, hogy aggodalmak nélkül élvezze, hogy ünnepled benne a nőt!


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!