Ajándékok ballagó lányoknak

Ajándékok ballagó lányoknak
Ajándékok ballagó lányoknak

Ajándékötletek ballagó lányoknak

A ballagás fontos esemény mindenki életében. A lányok mély érzésekkel élik át ezeket a fontos napokat.
Akár az általános iskolából, akár a középiskolából ballag egy ifjú hölgy, végleg maga mögött hagyja életének egy meghatározó szakaszát, és új helyzetben találja magát, amelyben addig ismeretlen kihívásoknak is meg kell felelnie.
A ballagás ezért egyfelől az öröm napja, hiszen ezen a napon azt ünnepeljük, hogy egy utat sikeresen végig járt. Ugyanakkor szomorúság is van ebben a napban, mert búcsúzni is kell sokaktól, és sok-sok mindentől, akiket, és amit szeretett.
A és a barátok dolga az, hogy a boldogság és az öröm legyen meghatározó ezen a napon is. Ebben nagy szerepe van annak, hogy vegyük a ballagót körül szeretettel, odafigyeléssel. És fontos szerepe van az ajándékoknak is.
Az ajándékokra nem feltétlenül óriási összegeket költeni. Igyekszünk ötleteket adni.
A 14 és 18 éves lányok igényei jelentősen különböznek, ezért igyekszünk kitérni arra is, ha valamit inkább a kiskamaszoknak, vagy inkább a nagyobbaknak ajánlunk ajándékként.

Virág, csoki, plüss

Macis csokor

A ballagási virágcsokor úgyszólván kötelező kellék. A virágosok természetesen az idénynek megfelelő virágokból komoly készlettel készülnek, és hajlamosak sok hasonló csokrot eladni. De a virágoknak, a virágok kompozícióinak jelentése is van. Amíg a párválasztás és az udvarlás a mainál sokkal merevebb szabályok között zajlott, addig sokan titkos üzenetekkel mondták el érzéseiket. Az üzenetváltás gyakran úgy történt, hogy csokrokat (bokrétákat) küldözgettek egymásnak, ártatlan ürügyekkel. Így kialakult egyfajta virágnyelv, amit a nagyszüleink még aprólékosan ismertek. Egész mondatokat lehetett belekötni egy-egy csokorba. Mi lenne, ha mi is üzennénk a ballagónak valami szépet, személyeset, bíztatót a csokor összeállítása révén. Első ránézésre ettől csak egyedi lesz a csokrunk, mert biztosan belekerül olyan virág, vagy más díszítő növény is, ami nem általános. De, ha egy kis kártyán le is írjuk a virágok, és így a csokor jelentését, azzal biztosan meghatjuk az ünnepeltet.
A virágcsokorba természetesen nem csak virágok köthetőek. Kedvelt megoldás az, hogy édességeket is a csokorba komponálnak. Ezek lehetnek olyan ínyencségek, amik a ballagó nagylány kedvencei. Vagy, amiről azt gondoljuk, hogy ízlik majd neki. Alkohol tartalmú bonbont persze ne adjunk 18 évnél fiatalabb gyermeknek!
Hasonló módon kicsi üzenőkártyák is helyet kaphatnak a csokorban, amiben barátok és családtagok mondhatják el jókívánságaikat.
Nem ritka az, hogy a lányok ragaszkodnak egy-egy plüss figurához. Legyen az a gyerekkori játékmackó, vagy akár egy kis állatka egy kedves olvasmányból, vagy egy olyan mesebeli, vagy filmes karakter, amely valahogyan összekapcsolódott az ő személyével. Legyen az Mici Mackó, vagy Malacka, Soy Luna, vagy a Tardis a Ki vagy Dokiból. Sokszor olyan ez, mint egy személyes védjegy. Ha tudjuk, hogy mi is ez a fontos motívum, azzal személyesebbé tehetjük a csokrot.
Csokrot lehet kötni nem csak virágból. Akár egészében, vagy részben fényképekből is. Ha a kedves emlékeket idéző, mókás képeket össze tudjuk gyűjteni, már csak egy kis merészség és kreativitás kell.
Pénzt és utalványokat is a csokorba illeszthetünk. Vigyázzunk azonban, hogy ne hozzunk létre hivalkodó giccset! Megfelelő színes borítékokban ez épp úgy elhelyezhető, mint a személyes üzenőkártyák.

Emlékkönyv

Cewe FotókönyvA lányok körében az emlékkönyvnek még ma is nagy értéke van. Manapság, amikor mindenki fotók százait tartja a mobiltelefonján és a Facebook oldalán, nem nehéz kedves és mókás képeket összegyűjteni bárkiről. Egy fotókönyv igazán szép és maradandó emlék lehet, és ha tudunk szövetkezni a barátnőkkel, személyes üzenetekkel teletűzdelt emlékkönyvvé alakíthatjuk könnyedén.

Ékszer

Hogy egy kislányban mikortól ébred fel a nő? Megfejthetetlen. Valahogy a legkisebbek is tudatában vannak annak, hogy ők különlegesebbek, mint a fiúk. És a ballagás napjára készülődve azt fogjuk látni, hogy igyekszik a lehető legszebbé válni erre a napra.
A női szépség elismerésének és kiemelésének egyik fontos eszköze az ékszer. Amíg az emberi kultúra múltja visszakövethető, az emberek mindig is viseltek ékszereket. Ezek egyfelől elmondtak valamit az illető státuszáról. Másfelől épp az volt a funkciójuk, mint ma is, hogy a szépséget hangsúlyozzák. Ékszereket férfiak és nők egyaránt viseltek mindig is. De mint minden másban, ebben is a nők alakították ki a rafináltabb, kifinomultabb megoldásokat.
Ékszert ajándékozni egy ballagó ifjú hölgynek, jó ötlet. Viszont feltétlenül tájékozódjunk az ízléséről! Jó tudni, milyen motívumokat kedvel, és mit nem. Fontos tudni, hogy milyen anyagok és színek jöhetnek számításba, és mit ne adjunk semmiképp. Hiszen, ha ajándékozunk, azt szeretnénk, hogy örömmel viselje majd.
Mi minden jöhet szóba? A nyaklánc és a hozzá való medálok, függők. Fülbevalók, karkötők, karláncok és bokaláncok. Hajdíszek és brossok.
A nagylányoknak ajándékozhatunk extravagánsabb ékszert is. Habár a szülők olykor nehezen barátkoznak meg ezzel, sok fiatal visel testékszereket.
Véleményünk szerint jó a szülőkkel, elsősorban az édesanyával egyeztetni az ilyen ajándékról, hiszen ő ismeri legjobban a lányát, és talán azt is tudja, ha többen akarunk ugyanolyan ajándékot adni.

Órák, kütyük

Melissa női óra

Műszaki kérdésekben a lányok egyáltalán nem maradnak le a fiúktól. Adott esetben épp úgy kockulnak, és persze minden létező eszközt bevetnek, hogy bárhol és bármikor cseveghessenek. Ha bonyolult az új telefonod, csak kérd meg a kamasz lányodat, hogy vegye kézbe!
Egy értékesebb mobiltelefon épp úgy jó ajándék, mint egy szép óra. Gondoljunk arra, hogy egyre többször szeretne majd nőiesen megjelenni. Hiszen megy majd felvételizni. megjelenik különféle eseményeken. Elmegy színházba. Megy majd randevúra. Az óra sokadik funkciója az, hogy mutatja az időt. Elsősorban azonban olyan kiegészítő, ami a tökéletes megjelenés egyik eszköze. Ezért hát, ha egy szép női óra a választásunk, lényegében ékszert választunk.
A lányok között is sokan vannak, akik az okosórát preferálják. Ez kifejezetten hasznos lehet, ha a ballagó sokat mozog, sportol.
Természetesen, a továbbtanulást segítő eszközök is hasznosak. Egy Tablet, vagy egy laptop, vagy épp egy e-book olvasó is hasznos lehet tanuláshoz, szórakozáshoz egyaránt.

Ruhák

Barik pólóRuhát venni egy fiatal lánynak a világ egyik legbonyolultabb dolga. De, azért találhatunk olyan megoldásokat, amelyek biztosan örömet szereznek. Vannak fotók, amelyen a barátnőivel van együtt? Miért ne kerülne ez fel egy pólóra? És miért ne beszélnénk össze a többi szülővel, hogy mindannyian kapjanak ilyet? Ha közös programot szervezünk a csajoknak, miért ne lenne valami egyforma buli ruhájuk?
Engedjük csak el a fantáziánkat! Ezzel nem fogunk mellé!

Utazás, élmény

ejtőernyőzés

Lehet, hogy a barátnők utoljára vannak így együtt. Megajándékozhatjuk őket még egy közös élménnyel. A kiskamaszokat felnőtt támogatással, a nagyobbakat önállóan is elküldhetjük egy utazásra. Lehet a cél belföldi is, külföldi is. Akár egy kölcsön adott nyaraló. Akár egy kempingezés valamelyik tavunknál. Akár egy körút. A lényeg az, hogy együtt legyenek!
E mellett meglephetjük a ballagó lányt valami igazán extrémmel is! Ejtőernyőzött már? Ugrott le a magasból gumikötéllel a lábán? Evezett már rohanó hegyi folyón? Mászott már sziklát? Repült már kisrepülővel úgy, hogy vezethette is azt? Merült már le búvárként a tengerbe? Vezetett már sokszáz lóerős autót? Itt az ideje! Kanalazzon egy nagyot az életből annak emlékére, hogy elballagott!
Természetesen, ajándékozhatunk olyan élményt is, ami nem ilyen ijesztő. A koncertek, a különleges nyári színházi előadások, a zenei és művészeti Fesztiválok, kinek-kinek érdeklődése szerint, szintén nagy örömet okozhatnak.

Tanulni nyáron?

ötletelés

A ballagással egy iskola kötöttségeitől megszabadul a fiatal. És ilyesmit ajándékozzunk nyári programként?
Igen is, meg nem is. Sok olyan hasznos, és érdekes tanfolyam van nyáron, és máskor is, amelyek nem nyűgöt jelentenek majd.
Nyelvet tanulni fontos! Ez ma már elengedhetetlen. De ezt is lehet sokféle módon. Lehet az olyan tanfolyam is, ami voltaképp egy nagy bulizás, vagy egy érdekes utazás, ahol mellesleg a tudása is gyarapszik.
A 18 évesek közül sokan szívesen szereznének jogosítványt. De ez ma már jelentős befektetés. Ha ezt, akár összefogással biztosítjuk a ballagónak, életre szóló ajándékot kap.
De, ezernyi más dolog van még, amit egy ifjú hölgy szívesen tanulna. Van, aki a gasztronómia iránt érdeklődik, van, akit az előadóművészet vonz. Van, aki a divattal szeretne behatóbban megismerkedni, és van olyan is, aki lovagolna, vagy megtanulna kutyákat kiképezni. Miért ne? Miért ne legyen ez a ballagási ajándéka?

Valami jót tenni

Ló

Nem ritka, hogy a lányok (sokszor a fiúk is) fogékonyak valamilyen közösségi téma iránt. Legyen szó jótékonyságról, fogyatékkal élők segítéséről, állatok mentéséről, vagy természetvédelemről. Kereshetünk olyan programokat, amelyekbe e témák kapcsán bekapcsolódhat. Ez gyakran önkéntes munkát jelent, olykor pedig némi anyagi áldozatot is. Ezekhez esetenként képzések is társulnak. Ha a ballagó leány ilyesmi iránt fogékony, segítsük abban, amit fontosnak tart.


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!