Ajándékok ballagó fiúknak

Ajándékok ballagó fiúknak
Ajándékok ballagó fiúknak

Ajándékötletek ballagó fiúknak

Szögezzük le mindjárt az elején: manapság a fiatalok többször is ballagnak. Ha nagyvonalúan megfeledkezünk az óvodáról, akkor is elmondható, hogy ballagnak az általános iskolát befejező diákok, ballagnak a középiskolások, és búcsúznak a diákévektől azok is, akik megszerzik diplomájukat.
Mivel a diplomaosztóról, mint ajándékozási alkalomról külön cikkekben írunk, ezért itt a 14 és 18 éves ballagó fiúk megajándékozásával foglalkozunk. Ez sem egyszerű, hiszen egy kiskamasz és egy majdnem felnőtt között jelentős a különbség érdeklődésben, értékrendben és az érzelmek terén is.
Az alábbiakban olyan ötleteket adunk, aminek biztosan örül majd a ballagó. Természetesen, igyekszünk kitérni a két korosztály sajátos szempontjaira.

Mérföldkövek

Végzősök

A Ballagás mindig mérföldkő. Az általános iskola befejezésével a fiúk számára véget ér a gyerekkor. A középiskola befejezésével pedig belépnek a felnőttek világába. Még ha a valóságban nem is történik ez egy csapásra, a ballagás egy-egy olyan életszakasz lezárulását jelzi, ami után gyökeresen más élethelyzetbe kerülnek majd.
Az életünk ilyen állomásaihoz sokféle aggodalom társul. Véget ér valami megszokott, és a nagy ismeretlen következik. Mégis, helyezzük a hangsúlyt a reményre, hogy a következő években sikeresek és boldogok lesznek a ballagó fiúk.
A ballagásuk dátumára kevesen emlékeznek, de arra igen, hogy kik vették őket körül igazi szeretettel ezen a napon. Erre törekedjünk tehát! Az ajándékozás társadalmi elvárás ugyan, de ha nem csak a pénzünket, hanem a szívünket is odaadjuk, akkor felejthetetlen lesz a ballagó számára az, hogy ott voltunk vele egy fontos határvonal átlépésekor.

Ami mindig bejön

Ballagásod alkalmára

A ballagási virágcsokor elengedhetetlen része az ünnepnek. Sokrétű hagyománya van a virág ajándékozásának, nem csak a férfi nő kapcsolatban. Virágot ajándékoznak a bajnokoknak, a messziről érkező, nagyon várt vendégnek, a fontos sikert elérő embereknek. Ebbe a sorba illeszkedik a ballagók megajándékozása is virággal. A ballagás alkalmával azt ünnepeljük, hogy a fiatalember valamit elért. A végére ért egy életszakasznak, és lehetővé vált, hogy tovább lépjen.
Azonban a virágcsokrokba is lehet kreativitást vinni. Miért ne lehetne a virágok közé édességet, bonbonokat kötni? Alkohol tartalmút azonban csak a középiskolából ballagók esetén kockáztassunk meg! Miért ne lehetnének a virágok között vicces, személyes ajándékok? Vannak, akik bankjegyeket helyeznek el úgy, mint ha azok is egy virág szirmai, vagy levelei lennének. Számos olyan apróság elhelyezhető egy csokorban, ami emlékeztet egy sikerre, egy vicces esetre, vagy kötődik a fiatalember becenevéhez, személyiségéhez, kedvenc időtöltéséhez.

Sokan adnak készpénzt. Ésszerű mértékig ez is praktikus, hiszen ezzel szabadságot adunk. A ballagás után jellemzően jön a nyár, ami felszabadultabb lesz, mint az előzőek. A pénzzel részint ehhez járulunk hozzá. De az alábbiakban jobb ajánlatokat is teszünk!

Visszanézzünk, vagy előre?

Fotókönyv készítés

Kedves Dolog a diákévek szép pillanatait és a barátságokat emlékként megőrizni. A hagyományos fényképalbumok, emlékkönyvek ugyan kissé unalmasak, de számos megoldás van arra, hogy trendi módon alkalmazzuk a régi jó ötletet. Készíthetünk kisfilmet is a fotómontázsból, videó részletekből. Csináltathatunk egyedi pólót, a barátok fotóival és aláírásával. Egy kis konspirációra egy jóbarátért a legtöbb kamasz hajlandó. Készíthetünk olyan buli pólót is, amelyen a barátok kézjegye UV fényben látszik csupán. Összebeszélhetünk akár a barátok szüleivel is, és az egész csapatot „felruházhatjuk” ugyanolyan pólókkal. Egy jobb kreatív webshopban megrendelhető a hozzá való toll. Rákerülhetnek a fotók és az aláírások sokféle tárgyra, legyen az egy egérpad, vagy egy pénztárca, esetleg egy egyedi mobiltelefon tok. Ezek a tárgyak megőrzik az emlékeket hosszú időre. Fontos ez, hiszen mi már tudjuk, hogy a barátok más-más úton folytatják az életüket, és akik eddig naponta találkoztak, a jövőben talán hosszú évekig nem látják majd egymást.

Ballagási ajándékok 14 éveseknek

Óra és ékszer

Férfi karóra

A 14 éves fiúk ritkán hordanak ékszert. De néhányan már viselnek férfi fülbevalót, karláncot, vagy valamilyen gyűrűt. Ha ismered jól a fiatalember stílusát, és a szülőkkel is egyetértésre jutsz ebben a kérdésben, választhatsz valami hozzá illő, értékesebb darabot a számára.
Az óra viselése nagymértékben személyiség és stílusfüggő. Egy olyan óra, ami a szó hagyományos értelmében elegáns, fontos része lehet azoknak a külsőségeket érintő változásoknak, amelyek a felnőtté válás kísérik. Lehet ez az egyik első igazán értékes kiegészítője a fiatalember ruhatárának. Ettől komolyabbnak, fontosabbnak érezheti magát.
Manapság egyre divatosabbak az okosórák, amelyek számos olyan funkcióval is szolgálnak, amelyek a sportoláshoz, vagy a mindennapos közlekedéshez nyújtanak segítséget. Stílusukban a futurisztikus formáktól a hagyományos órákat idéző kialakításig széles a választék. Abban az esetben, ha a ballagó kamasz erős érdeklődést mutat a kütyük iránt, az ilyesminek kifejezetten örülni fog.

Nyári élmények

BigFoot Élmény

Egy nagyobb utazásra, vagy egy igazán komoly zenei fesztiválra 14 éves fiúkat a szülők bizonyára félve engednének el. De, ha felnőtt kísérettel ez megszervezhető, bátran ajándékozhatsz ilyen élményt! Az a felnőtt pedig lehet egy olyan nagyobb testvér is, aki mégsem aggódik annyira, és nem olyan merev, mint a szülők.
Érdemes megtudni, milyen zenei együttesekért rajong. Egy koncert, akár a barátokkal együtt, emlékezetes élmény lesz.
Vannak olyan szerevezett túrák, amelyekre kifejezetten érdemes elengedni a kamasz fiúkat. Van, akit a vízitúrák érdekelnek, van, akit a kerékpározás. Országon belül és kívül számos ilyen lehetőség van, amit szintén érdemes számításba vennünk.
Repült már a fiatalember? Vagy búvárkodott? Ült már izomautóban? Kipróbált már repülőgép szimulátort? A szülők biztosan pontosan tudják, mi érdekli igazán. Sokat elárul az, hogy milyen számítógépes játékokkal tölti az idejét. Amit eddig virtuálisan élvezett, azt miért ne próbálná ki valóságosan is!

Tanulni nyáron?

Búvár tanfolyamMiért ne? A nyelvtudás életre szóló lehetőség. Persze, a nyelvtanfolyamnak nem kell olyannak lennie, mit amilyen az iskola. Vannak jó nyelvi táborok belföldön és külföldön, és vannak speciális kurzusok, ahol játszva sajátíthatóak el a nyelv alapjai.
Tudtad, hogy robogót és segédmotoros kerékpárt 14 éves kor felett már KESZ vizsgával lehet vezetni? Miért ne szerezné meg ezt a lehetőséget mielőbb a fiatalember, ha egyszer erre vágyik?
Megesik, hogy valaki már ennyi idősen tudja, hogy mi szeretne lenni. Miért ne töltené a nyár egy részét olyan táborban, vagy tanfolyamon, ami a terveihez kapcsolódik?

Ajándékok 18 éveseknek

Jogosítvány

A középiskolából ballagó fiatalok sokkal közelebb állnak a felnőtt korhoz. Sokszor siettetik is ezt, legalább a külsőségekben és a viselkedésben.
Így ha férfi ékszert, vagy órát vásárolunk a részükre, gondolhatunk arra, hogy jó választás esetén azt sok éven át, felnőtt férfiként is viselik majd.
Az órák esetében ezúttal bátrabban választhatunk nagyobb értékűeket. Természetesen itt is választhatunk megjelenésben és funkcióban a hagyományosan elegáns kivitel és az okos kütyük széles skálájáról.
Extrémitás, de ha a szülők haragját nem zúdítjuk magunkra, ajándék lehet egy testékszer, vagy egy tetoválás is.
A nyári élmények között itt egy kölcsön adott nyaraló, egy utazás, csak a barátokkal, jegyek egy nagy Fesztiválra, egyaránt szóba jöhetnek. Igen, itt már a szülői féltésnek háttérbe kell szorulnia!
A különféle extrém élmények ezúttal is számításba vehetőek. Egy rafting túra, repülés, élményvezetés, vitorlázás, vagy akár a hegymászás nagyszerű kaland. Kinek-kinek érdeklődése szerint.
És ne feledkezzünk meg arról, hogy a céltudatos fiatalok értékelik azokat a tanfolyamokat is, amelyek a továbbtanulásukat, és céljaik elérését szeretik.
Manapság nagy befektetés a jogosítvány. Bizony, egy éppen érettségiző fiatalnak jó eséllyel nincs rá pénze. De, ha ezt a lehetőséget megadjátok neki, akár családi, baráti összefogással, azzal szintén örömet okoztok.

zenei fesztivál

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a ballagásban együtt van az ünnepélyesség, és a felhőtlen boldogság. Néhány vicces apróság, a személyes élményeket megőrző emléktárgy talán filléres dolog, de nagy jelentőségük van. Ezek őrzik majd az emlékeket.
Ám ez a nap fontos választóvonal is. Itt egy életszakasz lezárul, és új kezdődik. Mindaz, ami ezt a tovább lépést segíti, hasznos és emlékezetes ajándék lesz.


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!