Ajándékötletek házassági évfordulóra

Ajándékötletek házassági évfordulóra
Ajándékötletek házassági évfordulóra

Házassági évforduló

“Aki halandó, csak halandót
szerethet halhatatlanul.”
József Attila

A házasság hosszú távú vállalkozás. Ideális esetben fiatalságunk elején kezdődik, és átíveli egész életünket. E közben mi magunk is rengeteget változunk, és sokat változik a kapcsolatunk is. Változnak a szerepeink is. Ifjú szerelmesekből fiatal szülők leszünk, majd kamaszodó és felnövő gyermekek középkorú szülei - így teljesedik ki egy család élete. Aztán ott állunk majd a gyermekeink ballagásán, velük ünnepeljük eljegyzésüket, esküvőjüket, és csakhamar nagyszülők leszünk.
A karrierünk is bejárja a maga előre nem látott, hullámzó pályáját, és több újat tanulunk a világról, mint hittük volna.
Mennyi változás! Mennyi előre nem látott fordulat, amelyek között együtt kell helyt állni.
A házassági évforduló tehát okkal ünnep, hiszen közös siker minden év, amelynek a nehézségeit együtt küzdötték le a házasok, és amelynek az örömeit is együtt élték meg.
A házassági évfordulóra a legtöbben megajándékozzák egymást. Azonban sokszor nehéz kitalálni, hogy mi legyen az évfordulós ajándék. Annál is inkább, mert a születésnapok, névnapok, a Karácsony, a Valentin-nap szintén olyan alkalmak, amikor a párok egymásnak ajándékot adnak.
Természetesen azt szeretnénk, ha az ajándék kifejezné az alkalom fontosságát.

A Házassági évfordulók megnevezése

A házassági évfordulóknak mindig is jelentőséget tulajdonítottak. Természetesen a kerek évfordulókat fontosabbnak tekintik, de nem csak ezeknek adtak nevet, hiszen minden évnek jelentősége van.
A köznyelvben így nevezik az egyes évfordulókat:


• 1. évforduló - Papír- vagy gyapjúlakodalom
• 3. évforduló - Bőrlakodalom
• 5. évforduló - Falakodalom
• 6. évforduló - Ónlakodalom
• 7. évforduló - Rézlakodalom
• 8. évforduló - Ólomlakodalom
• 10. évforduló - Rózsalakodalom
• 12. évforduló - Nikkel- vagy petrezselyemlakodalom
• 15. évforduló - Üveg- vagy kristálylakodalom
• 20. évforduló - Porcelánlakodalom
• 25. évforduló - Ezüstlakodalom
• 30. évforduló - Gyöngylakodalom
• 35. évforduló - Vászonlakodalom
• 37. évforduló - Alumíniumlakodalom
• 40. évforduló - Rubinlakodalom
• 50. évforduló - Aranylakodalom
• 60. évforduló - Gyémántlakodalom
• 65. évforduló - Vas lakodalom
• 67. évforduló - Kő lakodalom
• 70. évforduló - Kegyelmi lakodalom


Milyen ajándék illik erre a napra?

A legjobb ajándék személyre szabott. Azt fejezi ki, hogy a házastársak mennyire fontosak egymásnak. Ez nem az ajándék értékén múlik, hanem azon, hogy mennyire gondosan, figyelmesen történt meg a kiválasztása.

Ajándékok a feleségnek

Mit adjak a feleségemnek? Az ajándékozás megvalósítható szerény anyagiakból is. A virág és az édesség mindig kifejezi a figyelmünket. Ezekhez mellékelhetünk személyes üzenetet a saját szavainkkal, vagy akár egy megfelelő idézettel.
Figyelmes dolog, ha beszerzünk egy könyvet, amit a párunk már rég szeretne, vagy jegyeket szerzünk arra a színházi előadásra, koncertre, amire vágyik.
A névre szóló ajándék kedves emlék. Lehet ez akár egy egyedi címkével ellátott pezsgő, vagy bor, ahogy lehet egy gravírozott emléktárgy is. Kedves dolog egy gravírozott pohár például, melyet a párunk nap, mint nap használhat.
Habár a férfiak általában kevéssé járatosak a lakberendezésben, egy az alkalomra készíttetett díszpárna, egy monogramos törölköző, ágynemű, köntös szintén kedves emlék lehet e fontos nap kapcsán.
A személyes fotókból készíttethetünk egyedi fali képet, vagy fotókönyvet is, ami szintén kedves emlék lesz e fontos napról.


Az óra, az ékszer, a nyaklánc, vagy akár egy elegáns írószer is nagyszerű ajándék, melyek szintén személyessé tehetőek a megfelelő motívum kiválasztásával, vagy gravírozással.
Nagyszerű ajándékötlet a közös kávézásokhoz való termék. Vagy akár egy utazás, élményszerzésegy éttermi vacsora kettesben, vagy akár színház, fürdő, sport, amit együtt élvezhettek, szép emlékké válik minkettőtök számára.
Uraim! Adjátok a szíveteket! A többi már megy magától.

Ajándékok férjeknek

Sokan teszik fel a kérdést: mit adjak a férjemnek? A férfiak számára is fontosak az ünnepek. Igaz ez akkor is, ha egyébként a férfiak hajlamosabbak a jeles napokról megfeledkezni. Már az is ajándék, ha időben megemlítjük „véletlenül”, hogy milyen nap közeledik. Ha nem is vallja be a teremtés koronája, hálás lesz, hogy nem az utolsó pillanatban kell idegesen kapkodnia.
A férfiak is örülnek az apróságoknak. Naná, hogy van kedvenc süteménye! Természetesen, egy különleges ital is nagy becsben lesz nála.
Sokféle ital rendelhető egyedi címével, vagy egyedileg gravírozott üveggel. Rendelhetünk az italhoz személyre szóló, az alkalomra emlékeztető poharat is.
A férfiak is szeretik a környezetükben a praktikus tárgyakat. Egy kényelmes párna a kedvenc foteljába, egy monogramos törölköző, vagy köpeny, egy a szerelmeteket megidéző ágynemű, mind kedves emlék lehet. De miért ne vennél magadnak szexi hálóruhát, hogy abban bújj mellé?
Természetesen, kapcsolódhat az ajándék a hobbijához. Az a férfi, aki szeret sütni, főzni, örülni fog minden spéci konyhai eszköznek. Az is segít, ha tudod, hogy barkácsolni, vagy horgászni szeret. Érdeklődéstől függően az autó makettek vagy a motoros ajándékok, esetleg az elektronikai kütyük is számos lehetőséget kínálnak arra, hogy magfelelő ajándékot találj.
Adhatsz az évfordulónak nagyobb jelentőséget is. Egy elegáns, monogramos óra, vagy toll nagy becsben lesz.
Természetesen, nagyszerű ajándék az, ha időt találsz rá, hogy felpezsdítsétek a szerelmeteket. Minden közös program, amikor csak egymásra kell figyelnetek, megerősíti a kapcsolatot. Ajándékozz a párodnak izomautó, vagy repülő vezetést, és ülj be mellé te is! Szerezd meg azt a koncert jegyet, amire annyira vágyik, vagy csak vidd el wellnessezni! Csak add tudtára újra, hogy szereted, minden nagyszerű lesz.

Közös ajándék

Természetesen, azt sem tiltja semmi, hogy eleve közösen találjátok ki, hogy mivel lepitek meg magatokat. Lehet ez közös program, vagy a rég halogatott nyelvtanulás is együtt. Lehet a közös ajándék egymáshoz illő ékszer, vagy óra, vagy ruha is. Beszerezhetitek a lakásba is azt, ami ugyan luxus egy kicsit, de mindketten örültök majd neki. És megszökhettek együtt pár napra, mert ez a ti ünnepetek.


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!