Ajándékok kávéimádóknak

Ajándékok kávéimádóknak
Ajándékok kávéimádóknak

Kávé minden mennyiségben – Te is imádod a kávét?

A kávézásnak már évek óta, sőt, már évszázadok óta hatalmas kultúrája van szinte minden országban.
Akárhova is mész,  közben be tudsz ülni egy kávéra, vagy akár elvitelre is tudsz kérni egyet. Egyes országokban ez igazi csoda!
Nem csoda, a kávét rengetegen szeretik, sokaknak már rituálévá vált a reggeli kávézás, az ebéd utáni közös felfrissülés – természetesen kávéval –, és még sorolhatnánk.

Hogyan és mennyit kávéznak a magyarok?

Hogyan és mennyit kávéznak a magyarok?Mi magyarok is nagyon szeretjük a kávét, megvannak a saját szokásaink.
Egy felmérés alapján a magyarok 80-85 százaléka rendszeresen iszik kávét és átlagosan 3 csészével fogyasztanak el naponta.
Sokunk számára elképzelhetetlennek tűnik, hogy a napunkat kávé nélkül indítsuk el.
Nem tudjuk, Te hogy vagy ezzel, de többségünk rögtön felkelés után már megy is a konyhába és elkortyolgatja a frissen főzött kávét, ami aztán kellő energiát ad ahhoz, hogy elkezdjük a napunkat.
Azonban, ahogy a technika is fejlődik, úgy változik az emberek ízlése is.
Van, aki még mindig a régi, hagyományos kávéfőzést részesíti előnyben, vagyis ledarálja a kávét, majd megtölti a szűrőtartályt vele és lefőzi azt (ugye Neked sem kell bemutatnunk a kotyogós kávéfőzőt?).
Mások már haladnak a korral, gyorsan beledobják a kapszulát a kávéfőző tartályába, és ezzel el is van intézve, pár perc és kész is a finom nedű.
De van, aki csak simán egybeönti az instant kávéport a vízzel és/vagy tejjel, bedobja a mikróba és már szürcsöli is a kávéját.
Ahány ház, annyi szokás, szoktuk mondani.
Na, de nemcsak reggel kávézunk, hanem napközben is, ehhez pedig szintén van egy érdekes statisztika.
Sokan a munkahelyükön is kávéznak, hiszen ott van az irodában a kávéfőző gép, esetleg automaták vannak az épületben, viszont vannak olyanok, akik ilyenkor csak gyorsan kiugranak a legközelebbi kávézóba.
Egy felmérés azt mutatta, hogy a kávéfogyasztók majdnem fele már rögtön a kávézóba érkezés előtt tudja, mit fog kérni.
15-19 százalékuk a barista véleményét kérik ki, hogy ő mit ajánl, esetleg van-e valamilyen akció vagy kedvezmény – mert, hát a magyarok többsége legelőször az árat veszi figyelembe – a maradék néhány százalék pedig a kávézóban dönti el a kínálat alapján, hogy milyen kávét szeretne.

Ajándékok ötletek barátoknak, barátnőknek:
kávé, tea, fűszer

kávés ajándékok barátoknak

Ajándékok ötletek a konyhába nagyszülőknek:
konyhai apróságok

ajándékok nagyszülőknek konyhába


Kávé ajándékba? Hát persze!

 Kávé ajándékba? Hát persze!Ebből kifolyólag levonható az a következtetés, hogy mi magyarok imádjuk a kávét, képesek lennék bárhol és bármikor meginni egyet napszaktól függetlenül.
Éppen ezért minden, ami a kávézáshoz köthető, remek ajándéknak számít akár , , , vagy bármilyen eseményre.
Jobbnál jobb kávéfőző gépeket lehet már kapni, illetve már rengeteg minőségi kávé közül lehet válogatni, ami nagyon kedvelt és népszerű ajándéknak számít.
Valljuk be, tényleg jó érzés kávét kapni ajándékba, hiszen nem szeretünk kifogyni belőle, igazunk van?
Aki pedig a kapszulás kávét szereti, az is már számos kávéfajta közül tud válogatni, szép csomagolásban is kaphatóak, ajándékként tökéletesek.

A kávé tehát minden társadalmi relációban kitűnő ajéndék. Adhatjuk   és  alkalmából,  Barátnak és  Családtagomnak, bármely Felnőtt ismerősünknek,  Munkatársnak Orvosnak, és  Tanárnak is.
De emellett ne felejtsük el megemlíteni a különböző kávés tartozékokat, ajándéktárgyakat, amik általánosságban véve igencsak elterjedtek és népszerűek.
Gondolj bele, ott van például a termosz, amiben télen sokan előszeretettel viszik magukkal a kávéjukat.
Illetve mindenkinek van egy kedvenc, kávézáshoz használt bögréje, vagy egy szép kávétartója.
Ha van olyan ismerősöd, aki rajong a kávékultúráért, érdekli minden, ami ezzel kapcsolatos, akkor akár ilyen témájú könyvet is ajándékozhatsz neki.
De kávé ízesítésű nassolnivalókat is találsz már mindenhol, ha pedig valaki a kozmetikumokat kedveli, már kávés arcpakolást is kaphat a boltokban, ezek mind-mind nagyszerű ajándékötletek.
Ha időt szeretnél spórolni magadnak, nézz be a webshopunkba, ahol rengeteg kávézással kapcsolatos ajándékötletet találsz, ás pár kattintással már a Tieid is lehetnek!

És mi a helyzet más kultúrákban?

És mi a helyzet más kultúrákban?Te elgondolkoztál már azon, hogy a világ más országaiban hogyan kávéznak?
Biztos jártál már Te is külföldön és valószínűleg Te is megittál a nyaralásod alatt egy-egy kávét, de vajon megfigyelted-e, hogy mások hogyan kávéznak?
Először nézzünk át a szomszédba, vegyük szemügyre, hogyan kávéznak az osztrákok!
Az első bécsi kávéház 1680-ban nyitott ki, azóta pedig szüntelenül hódolnak az osztrákok a kávézási szokásaiknak.
Leginkább mélange-ot fogyasztanak, ami egyébként nagyon hasonlít a cappuccinora: egy adag eszpresszó, egy adag felgőzölt tej és a tetejére még egy kis tejszínhab vagy tejhab is kerül.
A németek nem válogatnak, ők aztán tipikusan abba a csoportba sorolhatóak, akik bármikor bármilyen kávét szívesen megisznak, és az is teljesen mindegy, hogy mennyi benne a tej, vagy, hogy van-e benne cukor.
Olaszország szinte már az eszpresszó hazájának számít, képesek ők is bármikor meginni egy jó kávét.
Ők leginkább reggel szeretnek kávézni, emellé pedig egy finom péksüteményt fogyasztanak.
Hollandia korábban igencsak ismert kávéimportáló országnak számított.
Az első holland kávéház is igen korán, az 1660-as években nyitotta meg kapuit, innentől kezdve pedig alig volt olyan háztartás, ahol ne fogyasztottak volna kávét.
Ők is szeretnek reggel, délben és még délután is bedobni egy-egy kávét, ebben eléggé hasonlítunk.
Kedvencük a latte, illetve az úgynevezett „koffie verkeerd”, ami sok tejből plusz egy kis kávéból áll és ezt egy kis üvegpohárban szolgálják fel.
Angliában anno egy rövid ideig elterjedt volt a kávéházi időszak, de inkább csak a tanárok, professzorok, diákok körében.
Azonban még mindig nagyobb teret hódít a teázás náluk, bár tény, hogy egyre jobban terjed a kávézás is.
Skandináviában a hollandok honosították meg a kávét, illetve a kávéivást, de nem aratott nagy sikert, ugyanis a király betiltotta és hatalmas adókat vetett ki rá.
Végül feladták a küzdelmet, az 1820-as évektől kezdve pedig szépen lassan bekerült ismét a kávé a háztartásokba.
A norvégok például imádják a fekete kávét, a világos pörkölésűeket nagyon kedvelik, és értenek is a kávézási kultúrához, ezért nem is olyan meglepő, ha norvég baristák nyerik a világbajnokságokat.
Azért ne felejtsük el Brazíliát sem, hiszen ők a világ legnagyobb kávétermelői, sőt, a második legnagyobb kávéfogyasztóknak számítanak.
Az eszpresszó náluk is az egyik favoritnak számít, hiszen az minden alkalomhoz passzol.
Ők egy igazán népszerű módszerrel készítik el ezt, a neve „cafezinho”, vagyis a cukrot még forrás előtt keverik össze a vízzel, így pedig sokkal édesebb lesz a kávé. A kávézás számos formáját kipróbálhatják a szerelmesei.

Néhány érdekesség kávézással kapcsolatban

Néhány érdekesség kávézással kapcsolatban

1. A kávé jó hatással van a szervezetünkre, számos betegség kialakulását csökkenti. Ilyen például a bél- és májbetegség vagy a Parkinson-kór.

2. A tökéletes eszpresszót körülbelül 7 gramm kávébabból kell előállítani, ami nagyjából 50 szemet jelent, vagyis 25 millilitert.

3. Rengeteg kávézóban mesterségesen előállított kávéillattal vonzzák be a vásárlókat. Ez egy remek marketingfogásnak számít.

4. A kávéban vitaminok is találhatóak, mint például a B2-vitamin vagy a B5-vitamin.

5. A kávézacc a virágok számára is hasznos, hiszen tápanyagokat tartalmaz, amit a növények hasznosítani tudnak.

Ha Te is szereted a kávét…

Ha Te is szereted a kávét…Mindenképp nézz be a webshopunkba, ha Te is a kávéimádók közé tartozol, esetleg ismersz valakit a környezetedben, aki ugyanúgy odavan a kávéért.
Számos olyan ajándéktárgy megtalálható nálunk, ami akár karácsonyra is nagyszerű ajándék lehet a szeretteid számára.
Kéne egy kávéfőző, esetleg minőségi kávét keresel?
Netalántán egy divatos termoszra fáj a fogad Neked is?
Itt mindent megtalálsz, amit csak szeretnél, hiszen összegyűjtöttük egy helyre Neked mindazt, amire szükséged lehet ahhoz, hogy megtaláld a tökéletes ajándékot!

 


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!