A fényképezés reneszánsza

A fényképezés reneszánsza
A fényképezés reneszánsza

A fényképezés reneszánsza

Sportkamera
Ma már mindenki a zsebében hordja a mobiltelefonját, amely számos egyéb funkciója mellett kiváló fényképezőgép is. Ezzel a fotózás hétköznapivá vált. Mégis van a fotózásnak egy új reneszánsza.
Néhány évtizede még ünnepi alkalom volt a fotózás. A Család ünneplőbe öltözött, és vegyszer szagú műtermek díszletei között, akkurátusan készültek el a családi emlékezetnek szánt felvételek, melyeket nem is vihettünk azonnal haza.
A fényképezés Hobbiként is jelen volt.

Fotók a mindennapokban

Monopod
A fotó dokumentumként is fontossá vált. Nem véletlen, hogy a média is elég hamar alkalmazni kezdte. Egy jó kép többet mond ezer szónál!
A fotó egyúttal életünk eseményeinek is a dokumentuma. Ma már természetes, hogy életünk minden fontos eseményét megörökítjük fotón.
Nem változott ez meg a cyber világ térnyerésével sem, hiszen a különféle hírportálok és tematikus oldalak is rengeteg képet használnak fel.
Természetesen, a fotózás ma is sokak hobbija. És sokan vannak azok, akik nem elégszenek meg a mobillal elkattintott képekkel, hanem egyedi, művészi képeket szeretnének készíteni.
A Fotózás eszköztára ma is igen széles. Természetesen ma is kaphatóak celluloid filmes gépek, amelyek a hagyományos, vegyi eljárással készítik a képeket. Ezekhez akár teljes labort is berendezhetünk otthon. De van olyan eszköz is, ami kifejezetten önarcképek készítéséhez alkalmas.
Azonban igazán elterjedtnek ma már a digitális technológia mondható. A digitális fényképezőgépekkel ma már álló és mozgó képek is készíthetőek. Így a videókamera és a fényképezőgép egyetlen eszközben testesül meg. Természetesen, a kijelzőn azt látjuk, amilyen a felvett kép valóban lesz. Számos effekt és trükk már a felvétel közben bevethető, illetve utólag, digitális úton a képek rendkívül sokféle módon átalakíthatóak.
 

Ki hogy készít fotót?

fotózni mindenhol
Sokan szeretik megörökíteni kedvelt elfoglaltságukat. Ez az oka annak, hogy elterjedtek a sportkamerák, illetve a járművekre rögzíthető kamerák. Így futás, kerékpározás, motorozás, vagy autózás közben is folyamatosan dokumentálhatjuk az eseményeket akár álló, akár mozgó képeken.
Akik kirándulni, vagy utazni szeretnek, kedvelik a szelfit. A szelfi olyan kép, melyen a fotós önmagát örökíti meg, amint különleges helyszíneken jár, vagy különleges dolgokat tesz. Így szelfit készíthetünk, amikor egy távoli városban járunk, amikor kiugrunk ejtőernyővel egy repülőgépből, vagy amikor a világ tetején kirándulunk.
Szelfi készülhet digitális fényképezőgéppel, vagy akár okostelefonnal. Lényeges, hogy a fotósnak ehhez nem kell senkit megkérnie a fotó elkészítésére. A gépet, vagy a telefont a szelfibotra illeszti, és már mosolyoghat is a kamerába.
A fényképezőgépekhez természetesen érdemes használni állványokat, hiszen így biztosítható a tökéletes kompozíció és a kiváló képminőség. Vásárolható számos olyan kellék, amivel akár otthon saját műtermet rendezhetünk be. Izgalmas lehet ez azoknak, akik akár apró tárgyakat szeretnének kiváló minőségben lefotózni. Fontos lehet ez azoknak is, akik a weben kereskednek, és néhány jó kép segítségével „adják el” a termékeiket.
A fényképezőgép gép lehet vízálló, és akár felszerelhetjük drónra is.
 

Ez így gömbölyű

Üveggömb fotózáshoz 2
És itt van egy tuti ajándékötlet! Divatba jött a fotógömb használata. Ez egy olyan áttetsző üveg, vagy kemény műanyag gömb, amelyen keresztül nézve izgalmas képek készíthetőek. A gömb, mint egy különleges lencse, kiemeli, felnagyítja a központi témát. Így, akár egy portrét fotózunk, akár tájat, amit leginkább láttatni akarunk, az szembetűnően kiemelkedő motívuma lesz a képnek.
Bármilyen technikai trendet követ is a fotós, akit megajándékozol, ezt használni tudja, hiszen egy egyszerű optikai eszközt kap, amely bármilyen fotózási eljárásba beilleszthető. A gömb és a tartozékai tehát olyan ajándék lehetőséget nyújtanak, amellyel nem lehet melléfogni.
 
 

Kinek ajánljuk?

Fotóstúdió összecsukható
A fotózás ma már szinte mindenki életében jelen van. Van, aki csak fel akarja tenni az Internetre azt, ami éppen most a számára fontos. Van, aki emlékeket akar a legszebb pillanatokról. Van, aki dokumentálni akarja a tevékenységét, vagy a sikereit. És van, aki beleszeret a fotózásba, mint a művészi önkifejezés egyik formájába. És ne feledkezzünk meg azokról sem, akik reklámokat készítenek, vagy termékeiket fotózzák be webshopjukhoz! Éppen ezért  Üzleti találkozókon is lehet ajándékba adni.
Ennek megfelelően vannak, akiknek fotóval kombinált tárgyakat érdemes ajándékozni. Akik pedig szeretnek fotózni, azoknak a memóriakártyáktól a szupergépekig, a szelfibotoktól a vízálló fotóstáskákig ezernyi kütyü szóba jöhet. De, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy legyen témájuk a fotózáshoz. Egy fotósnak egy nagy Utazás mindig izgalmas lehetőség!
Ajándékozni jó! Legyen az ajándék lényege a fotó, vagy a fotózás lehetősége!

TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!