Okosóra gyermekeknek

Okosóra gyermekeknek
Okosóra gyermekeknek

Okosórát a gyereknek?

A gyerekeket mindig túlzottan lekötik az új kütyük? Most mégis azt ajánljuk, hogy egy fontos kütyüvel tedd biztonságosabbá gyermeked életét! Ezt ajándékozhatod Kisiskolásnak és Óvodásnak is.

Miért jó, ha okosórát visel a gyermeked?

Az okosóra viselése igen hasznos a Gyereknek. Azoknak a kicsiknek kifejezetten, akik még nem kezelnének megbízhatóan egy drága mobiltelefont. De hasznos akkor is, ha az iskolában megtiltják azt, hogy a gyermek telefont tartson magánál. Ezért ajándékozhatod például idején, hiszen bármikor lehet a a gyermek kezén.


A gyermekek részére kifejlesztett okosórák két legfontosabb funkciója kifejezetten a biztonságról szól. Ezek egyike a helymeghatározás. Láthatjuk, hogy hol tartózkodik éppen a gyermekünk. Láthatjuk azt is, hogy merre járt korábban. Beállíthatunk biztonsági zónákat. Így, ha a gyermek átlépi a biztonsági határt, azonnal jelzést kapunk. És természetesen, navigációt biztosít, így odavezet minket, ahol a gyermekünk van. Ugye, nem kell ecsetelnem, hogy ez milyen hasznos lehet?


A másik a hívás és S.O.S. hívás funkció. Mindössze 3 mp-ig kell egy gombot benyomva tartani, és az okosóra máris hívja a beállított számokat. Általában két telefonszám adható meg (apa, anya), de a készülékek egy része automatikusan a segélyhívó központot hívja, ha ezek elérhetetlenek. Így, ha a gyermek bajba kerül, biztosan elér valakit, aki segíteni tud. Ilyenkor az óra úgy működik, mint egy kihangosított telefon. A készülék azt is jelzi, ha a gyermek leveszi, vagy ha le akarják tépni a karjáról. És természetesen, mi is felhívhatjuk a gyermeket, ha a karján van az eszköz.

Így ez az a fontos barátja lehet. Az okosóra során is nagyon hasznos. Akár velünk utazik a gyermek, akár iskolai kiránduláson vesz részt, a biztonságát jól szolgálja ez a praktikus eszköz.
A gyermekeknek készült okosórák között vannak lányos és fiús dizájnúak. Így és is bátran ajánlhatjuk. Van, ami akár óvodás, kisiskolás gyereknek való, és olyan is, amit akár kamaszoknak adhatunk.
Ezek a készülékek általában rendelkeznek néhány további funkcióval. Ilyen lehet lépésszámláló és aktivitásmérő, a zene lejátszó, az üzenetkezelő, és szinte minden, amit egy okostelefon tudhat.
Ezek a készülékek természetesen SIM kártyával működnek. A beüzemelésük egyszerű. Jobbára a telefonunkra kell letöltenünk egy alkalmazást.
A gyermekeknek készült okosórák természetesen bizonyos korlátokat is állítanak. Általában csak a beállított számok hívhatóak a készülékről, így a gyermek nem használhatja a készüléket bármely szám felhívására. Sok esetben a készülék nem is fogad más hívást, csak azokat, amelyek a megadott számokról érkeznek. Így nem kell attól tartanunk, hogy a gyermek olyan telefonhívásokat kezdeményez, amelyeket nem szeretnénk.
Fontos, hogy a készülék kialakítása a gyermek életkorának megfelelő legyen. A kényelmes, de ütésálló, strapabíró kivitel alapvető követelmény.
Két szempontról ne feledkezzünk meg! Az óra legyen vízálló! És egy feltöltéssel minél hosszabb ideig működjön!

Mire figyeljünk az okosóra kiválasztásakor?

Az okosórát ajándékozhatjuk , és is. Jó annak a gyermeknek, akit még a érdekel, de annak is, aki számára a fontosabb. A gyermekeknek készített okosórák esetén fontos az életkorukhoz és ízlésükhöz illeszkedő kialakítás, a hosszú üzemidő, és a GPS alapú szolgáltatások minél szélesebb köre.
Fontos, hogy nem feltétlenül a legdrágább a legjobb!


Érdemes úgy választani, hogy megfelelő garancia, és magyar nyelvű használati utasítás álljon rendelkezésre. Az ismert márkák jelentenek némi garanciát úgy a szerviz háttérre, mint a magyar nyelvű applikációk elérhetőségére nézve. De a legfontosabb, hogy azokat a funkciókat nyújtsa, amelyekre a felhasználónak ténylegesen szüksége lehet.


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!