Okosóra gyermekeknek

Okosóra gyermekeknek
Okosóra gyermekeknek
2018-12-07 12:52:24

Okosórát a gyereknek?

A gyerekeket mindig túlzottan lekötik az új kütyük? Most mégis azt ajánljuk, hogy egy fontos kütyüvel tedd biztonságosabbá gyermeked életét! Ezt ajándékozhatod Kisiskolásnak és Óvodásnak is.

Miért jó, ha okosórát visel a gyermeked?

Az okosóra viselése igen hasznos a Gyereknek. Azoknak a kicsiknek kifejezetten, akik még nem kezelnének megbízhatóan egy drága mobiltelefont. De hasznos akkor is, ha az iskolában megtiltják azt, hogy a gyermek telefont tartson magánál. Ezért ajándékozhatod például Iskolakezdés idején, hiszen Óra bármikor lehet a a gyermek kezén.


A gyermekek részére kifejlesztett okosórák két legfontosabb funkciója kifejezetten a biztonságról szól. Ezek egyike a helymeghatározás. Láthatjuk, hogy hol tartózkodik éppen a gyermekünk. Láthatjuk azt is, hogy merre járt korábban. Beállíthatunk biztonsági zónákat. Így, ha a gyermek átlépi a biztonsági határt, azonnal jelzést kapunk. És természetesen, navigációt biztosít, így odavezet minket, ahol a gyermekünk van. Ugye, nem kell ecsetelnem, hogy ez milyen hasznos lehet?


A másik a hívás és S.O.S. hívás funkció. Mindössze 3 mp-ig kell egy gombot benyomva tartani, és az okosóra máris hívja a beállított számokat. Általában két telefonszám adható meg (apa, anya), de a készülékek egy része automatikusan a segélyhívó központot hívja, ha ezek elérhetetlenek. Így, ha a gyermek bajba kerül, biztosan elér valakit, aki segíteni tud. Ilyenkor az óra úgy működik, mint egy kihangosított telefon. A készülék azt is jelzi, ha a gyermek leveszi, vagy ha le akarják tépni a karjáról. És természetesen, mi is felhívhatjuk a gyermeket, ha a karján van az eszköz.

Így ez az Óra a Család fontos barátja lehet. Az okosóra Utazás során is nagyon hasznos. Akár velünk utazik a gyermek, akár iskolai kiránduláson vesz részt, a biztonságát jól szolgálja ez a praktikus eszköz.
A gyermekeknek készült okosórák között vannak lányos és fiús dizájnúak. Így Kislánynak és Kisfiúnak is bátran ajánlhatjuk. Van, ami akár óvodás, kisiskolás gyereknek való, és olyan is, amit akár kamaszoknak adhatunk.
Ezek a készülékek általában rendelkeznek néhány további funkcióval. Ilyen lehet lépésszámláló és aktivitásmérő, a zene lejátszó, az üzenetkezelő, és szinte minden, amit egy okostelefon tudhat.
Ezek a készülékek természetesen SIM kártyával működnek. A beüzemelésük egyszerű. Jobbára a telefonunkra kell letöltenünk egy alkalmazást.
A gyermekeknek készült okosórák természetesen bizonyos korlátokat is állítanak. Általában csak a beállított számok hívhatóak a készülékről, így a gyermek nem használhatja a készüléket bármely szám felhívására. Sok esetben a készülék nem is fogad más hívást, csak azokat, amelyek a megadott számokról érkeznek. Így nem kell attól tartanunk, hogy a gyermek olyan telefonhívásokat kezdeményez, amelyeket nem szeretnénk.
Fontos, hogy a készülék kialakítása a gyermek életkorának megfelelő legyen. A kényelmes, de ütésálló, strapabíró kivitel alapvető követelmény.
Két szempontról ne feledkezzünk meg! Az óra legyen vízálló! És egy feltöltéssel minél hosszabb ideig működjön!

Mire figyeljünk az okosóra kiválasztásakor?

Az okosórát ajándékozhatjuk Gyereknapra, Karácsonyra és Mikulásra is. Jó annak a gyermeknek, akit még a Sportolás érdekel, de annak is, aki számára a Sportolás fontosabb. A gyermekeknek készített okosórák esetén fontos az életkorukhoz és ízlésükhöz illeszkedő kialakítás, a hosszú üzemidő, és a GPS alapú szolgáltatások minél szélesebb köre.
Fontos, hogy nem feltétlenül a legdrágább a legjobb!


Érdemes úgy választani, hogy megfelelő garancia, és magyar nyelvű használati utasítás álljon rendelkezésre. Az ismert márkák jelentenek némi garanciát úgy a szerviz háttérre, mint a magyar nyelvű applikációk elérhetőségére nézve. De a legfontosabb, hogy azokat a funkciókat nyújtsa, amelyekre a felhasználónak ténylegesen szüksége lehet.
TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!