ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

A VARAZSLO.HU WEBOLDALNAK ÉS ALOLDALAINAK DÍJMENTES SZOLGÁLTATÁSAIT IGÉNYBE VEVŐ LÁTOGATÓK RÉSZÉRE

A VARAZSLO.HU WEBOLDAL HASZNÁLATÁVAL ÖN, MINT LÁTOGATÓ KIJELENTI, HOGY MEGÉRTETTE ÉS ELFOGADJA AZ E DOKUMENTUMBAN LEÍRT FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEKET ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓT. AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZATÓT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL.

Fogalmak

Varázsló világ: Szolgáltató által üzemeltetett varazslo.hu weboldal és a hozzá kapcsolódó tematikus kereső oldalak összessége.

Szolgáltató: Nuvu Kft. (székhely: 1158 Budapest, Késmárk u. 9.), mint a varazslo.hu weboldalt működtető vállalkozás.

Látogató: Azon érdeklődő természetes vagy jogi személy, aki a megvásárolható termékek, szolgáltatások keresése céljából a Varázsló világ díjmentes szolgáltatásait igénybe veszi.

Regisztráció: Amikor egy látogató létrehoz egy Varázsló fiókot, megadja személyes adatait és elfogadja az Adatkezelési Tájékoztatóban szereplő feltételeket. A regisztrációhoz kötelező megadni egy érvényes e-mail címet, valamint a látogató vezeték- és keresztnevét. Bármely adat törlése esetén a regisztráció is törlődik a rendszerből.

Felhasználó: Minden olyan Látogató, aki Regisztrációt hajtott végre.

Kereskedő: Azon szerződő vállalkozás vagy egyéni vállalkozó, aki már Felhasználóként szerepel a Varázsló világban és a Varázsló világ térítésköteles marketing szolgáltatásait igénybe veszi.

Termék: Azon árucikkek, ill. szolgáltatások, melyeket Kereskedő forgalmaz és tesz közzé Szolgáltató a Varázsló világ weboldalain.

Keresőmotor: Olyan egyedi fejlesztésű, tanuló algoritmusok használatán alapuló, intelligens termékkereső felület, amely a Látogató igényeinek és a keresési szokásainak megfelelően jelenít meg termékeket.

Találati lista: A Látogatók számára, a Varázsló világ adatbázisából, a Keresőmotor által megjelenített Termékekből álló lista.

Varázslás: A Felhasználó keresései során Találati listák létrehozása. A Szolgáltató szándéka az, hogy ezek releváns, jól használható Találati listaként funkcionáljanak. Varázslásnak nevezzük a Látogató általi keresést, illetve a találati listák Keresőmotor általi generálását is.

1. A Varázsló világ működése

A Varázsló világ weboldalain Szolgáltató a vele szerződésben álló Kereskedők által üzemeltetett webshopok különféle termékeit teszi elérhetővé, melyek között a Látogatók díjmentesen és célzottan kereshetnek megvásárolható termékeket.

Látogatóknak – többféle keresési módszer mellett – a Varázsló világ egy különleges, egyedi fejlesztésű keresési rendszert kínál. A megvásárolható Termékek keresésének és ajánlásának módszere speciális logikai algoritmusok működésén alapszik, ezen működési elvet Keresőmotorként definiáljuk.

Szolgáltató a Varázsló világban a célzott leválogatást követően, az internetes webshopokban is elfogadott, rövid listázási módon a leválogatott termékek alapvető tulajdonságait jeleníti csak meg (pl. terméknév, bruttó fogyasztói ár, fotó, stb.). Látogatónak ezekben a Találati listákban nyílik lehetősége egy adott, az érdeklődését felkeltő termékre rákattintani és a Termék, valamint a forgalmazó webáruház részletes adatait megtekinteni. Mind a Találati listán, mind a részletes adatlapon a Látogató a „Tovább a bolthoz” vagy a „Kosár” gombra kattintva automatikusan a kiválasztott termék Kereskedőjének saját webshopjába kerül átirányításra, ahol Látogató a tényleges vásárlásról dönthet, illetve az megtörténhet.

2. A Varázsló világ használata

A Varázsló világ weboldalai kereső szolgáltatását Látogatók korlátlanul és díjmentesen vehetik igénybe a mindenkori Általános Felhasználási Feltételek szerint. Felhasználók a Varázsló világ alapszolgáltatását regisztráció nélkül is igénybe vehetik. Felhasználó belépés (felhasználónév, email cím és saját jelszó megadásával vagy a facebook.com rendszerén keresztüli regisztráció, ill. belépés) után további funkciók használatára jogosult.>

Keresőmotor használata:

Látogatóknak lehetősége van szabad szavas (gyors keresés) módszerrel, vagy előre definiált kérdésekre (mező alapú keresés) válaszolva, illetve ezeket kombinálva Termékkeresést (leválogatást) végezni. Az oldalt kiszolgáló Keresőmotor az így megadott információkból kiindulva, a legmegfelelőbb Termékeket tartalmazó Találati listát jeleníti meg. A felajánlott termékek közül a Termék kiválasztása, megvásárlása kizárólag Látogató döntése és felelőssége. A rendszerben szereplő Termékek és az azokkal kapcsolatos információk a Kereskedők adatszolgáltatására alapulnak. A Termékeket a Kereskedők forgalmazzák, így a rendszer által ajánlott termékkel kapcsolatosan Szolgáltató semmiféle felelősséget nem vállal, e felelősséget kizárólagosan Kereskedők viselik.

Szolgáltató a Kereskedő és a Látogató közötti adásvétel megkötésében, a termék vételárának meghatározásában, a vásárlás módjában és feltételeiben, a termékkel kapcsolatos szavatossági, garanciális ügyintézésben, ilyen jog érvényesítésében semmilyen módon nem vesz részt, minden ilyen irányú reklamációt kizár.

A Termékek ajánlásához megadott feltételeket Szolgáltató adatbázisában eltárolja, azonban személyes adatok csak az Adatkezelési Tájékoztatóban megadott feltételekkel és Látogató kifejezett hozzájárulásával kerülnek eltárolásra. A keresési folyamatok adatait kizárólag statisztikai célra és a rendszer fejlesztéséhez, tökéletesítéséhez használja fel. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az így készített, személyhez semmilyen módon nem kötődő statisztikákat harmadik fél számára kiadhassa.

3. Követelmények a Termékekkel szemben, Termék kizárása

Az alábbi szabályok Kereskedő Partnereinkre vonatkoznak. Mindezen szabályokat azért vezettük be, hogy Látogatóink a legmegfelelőbb Termékek közül válogathassanak. Kereskedő csak és kizárólag forgalomképes, teljes értékű, a vonatkozó jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelő Terméket tehet elérhetővé a Varázsló világban. Terméktárgy esetében annak gyári új kivitelűnek, sértetlen csomagolásúnak kell lennie, érvényes jótállással, magyar nyelvű kezelési utasítással, amennyiben azok a hatályos szabályozás alapján szükségesek. A szolgáltatásnak önmagában igénybe vehető, fogyasztói szolgáltatásnak kell lennie. A szolgáltatás tartalmának egyértelműen azonosíthatónak kell lennie.

A Termék egységárát magyar forintban, és amennyiben azt áfa terheli, azzal együtt, bruttó (fogyasztói ár) módon kell megadni, szállítási költség nélkül. A termék – fenti fogyasztói – árán felül nem lehet olyan további, a fogyasztót terhelő egyéb költség, ami a termék megvásárlásához, igénybevételéhez szükséges, ill. elengedhetetlen, kivéve tárgy esetében a szállítási költséget, továbbá szolgáltatás esetén az olyan tipikusan külön felmerülő költségeket, melyek általában is külön értendők (pl. vízum költség, illeték, stb.).

4. Szolgáltató felelőssége, kötelességei és jogai

A Varázsló világ oldala folyamatos fejlesztés alatt áll, annak érdekében, hogy a Látogatók minél szélesebb körű kiszolgálásban részesüljenek. Ennek következtében a funkciók működésében hibák fordulhatnak elő. Szolgáltató törekszik a hibák minél rövidebb időn belüli kijavítására, az ezekkel kapcsolatosan felmerülő Látogatói kárigények kapcsán semmilyen felelősséget nem vállal.

A Varázsló világ működtetésére vonatkozó általános szabályok:

  • 4.1 Szolgáltató a tőle elvárható mértékben mindent megtesz a Varázsló világ folyamatos működtetése és elérhetősége érdekében, de nem vállal semmiféle felelősséget annak teljes mindenkori elérhetőségért és működőképességéért. Szolgáltató, az Internetre jellemző működőképesség alapján nem tud és ezért nem vállal semmilyen felelősséget a Varázsló világ folyamatos, ill. hibamentes működését befolyásoló, ill. akadályozó külső, a Szolgáltató érdekkörén kívül eső bármilyen eseményért, melynek oka pl. kommunikációs- ill. technikai hiba, hibás szoftver vagy programhiba, vagy szándékosan elhelyezett vírus vagy más romboló alkalmazás, stb. Szolgáltató ezért kizárja felelősségét a fentiekből adódó bármilyen adatvesztés vagy romboló alkalmazások okozta károk megtérítésére.
  • 4.2 Szolgáltató – előzőek miatt – különösen nem tud és nem vállal felelősséget azért, hogy a Varázsló világon történt rákattintást követően az átirányítási művelet ténylegesen eredményes, hogy a Látogató sikeresen belép Kereskedő webshopjába.
  • 4.3 Szolgáltató a tőle elvárható gondossággal kezeli Kereskedő termékajánlatait a Varázsló világban. A Kereskedő által átadott adatok feletti ellenőrzési jogát Szolgáltató fenntartja, azonban azok helyességéért kizárólag Kereskedő felel. Szolgáltató különösen nem vállal garanciát arra, hogy a Termékek Kereskedőnél a bemutatott feltételekkel beszerezhetők. A Varázsló világon megjelenített Termék Kereskedője az eltérő feltételekből eredő esetleges követelések alól Szolgáltatót teljes mértékben felmenti.
  • 4.4 Szolgáltató törekszik Kereskedő termékadatait napra készen tartani, a saját adminisztrációs felületén a frissítéseket megfelelő, napi gyakorisággal elvégezni. Azonban az ezen törekvések nem felróható sikertelensége okán a Kereskedő, a Látogató, vagy más, harmadik személy oldalán jelentkező következményekért (például tényleges kár, elmaradt haszon, költségek, stb.) mindennemű felelősségét kizárja.
  • 4.5 Szolgáltató törekszik arra, hogy a Termékek paraméterezését legjobb tudása szerint karbantartsa. Szolgáltató fenntartja a kizárólagos jogot a Termékek Varázsló világ rendszerébe történő egyedi integrálási (leválogatási) feltételeinek meghatározására, azok esetleges megváltoztatására. Szolgáltató jogosult a Termék rövid leírását – annak lényegi megváltoztatása nélkül – módosítani.

5. Látogató felelőssége, kötelességei és jogai

5.1 Látogató a Varázsló világ díjmentes szolgáltatását korlátlanul veheti igénybe.

5.2 Látogató tudomásul veszi, hogy Szolgáltató a keresési kritériumokat adatbázisában eltárolja, azonban azokat nem köti semmilyen személyes adathoz, hacsak a Látogató nem fogadta el az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat (lásd: 2.pont). A keresési feltételeket kizárólag statisztikai célra és a rendszer fejlesztéséhez, tökéletesítéséhez, valamint marketing stratégiájának alakításához használja fel.

5.3 Látogató a Varázsló világ használatával összefüggésben nem vállal kötelezettséget vásárlásra. A felajánlott Termékek között szabadon válogathat, azok megvásárlásáról szabadon dönthet.

5.4 Látogató tudomásul veszi és visszavonhatatlanul elfogadja, hogy Szolgáltató semmilyen módon nem felel a megjelenített Termékekért. A Termékek adatait a Kereskedő szolgáltatja, az értékesítést a Kereskedő végzi, így ez a felelősség Kereskedőt terheli.

5.5 Látogató tudomásul veszi, hogy a Termék megvásárlása Kereskedő saját weboldalára (webshopjába) átirányítva történhet. A vásárlás, a Kereskedő által szabott feltételek mellett, közvetlenül Kereskedő és Látogató közötti ügyletként valósul meg.

5.6 Felhasználók a 2. pontban ismertetett szolgáltatásokat vehetik igénybe.

5.7 Felhasználók felelőssége belépési adatainak megőrzése.

6. Szerzői jogi feltételek

6.1 A Varázsló világ mint internetes alkalmazás szerzői jogi műnek minősül, ezért tilos az ott megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése (többszörözése), újra nyilvánossághoz történő közvetítése, más módon való felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása illetve értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.

6.2 A Varázsló világból és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni írásos hozzájárulás esetén is csak az adott weboldalra való hivatkozással lehet.

6.3 Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának valamennyi elemére, a domain neveire, az azokkal képzett aldomain nevekre, valamint az internetes reklámfelületeire.

6.4 Tilos a Varázsló világ tartalmainak, illetve egyes részeinek adaptációja vagy visszafejtése, felhasználói azonosítók és jelszavak tisztességtelen módon történő létesítése, bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a Varázsló világ vagy bármely része módosítható. A Varázsló világ oldalainak indexelése kizárólag a Szolgáltató hozzájárulásával történhet.

6.5 Az ajandekvarazslo.hu, a varazslo.hu és a hozzátartozó összes aldomain név szerzői jogi védelmet élvez, felhasználása a hivatkozás kivételével kizárólag a Szolgáltató írásos hozzájárulásával lehetséges.

A szolgáltatás ára

A Látogatóknak nyújtott és itt részletezett szolgáltatások díjmentesek.

Kártérítés

Szolgáltató kizárja bármilyen nemű kártérítési felelősségét Látogatókkal szemben a Varázsló világ weboldalainak használata kapcsán. A megjelentett adatokért, azok helyességért az azokat közlő Kereskedő felelős, valamit a tényleges értékesítést szintén a Kereskedő végzi.

9. Egyéb rendelkezések

Az itt nem szabályozott kérdésekben a mindenkori hatályos magyar jogszabályok az irányadóak.

Az utoló módosítás dátuma: 2019.09.06.